Før kampen: Korsvoll – Melbo

Søndag 12. august klokka 16:00 spiller Melbo bortekamp mot Korsvoll på Korsvoll Kunstgress. Før den 15. serierunden er det kun ett poeng som skiller de to lagene.

Korsvoll ligger rett under streken (11. plass) med 15 poeng. Dette er samme poengsum som Skarp på plassen over, men dårligere målforskjell gjør at Korsvoll per dags dato ligger på nedrykk. Laget har sluppet inn 26 mål, og kun scoret 11.

På hjemmebane har Korsvoll 2 seire, 2 uavgjorte og 3 tap. På sju hjemmekamper er det kun scoret sju mål, mens det har blitt ti baklengs. Sist hjemmekamp endte 0-0 mot Skarp, og dersom man tar med bortekamper, så har Korsvoll kun scoret ett mål på de seks siste kampene sine.

Melbo ligger på 9. plass med 16 poeng. Det er poengmessig tett mellom lagene på 7.-12. plass, så tre poeng i denne kampen vil være viktig for begge lag. Ut fra de harde fakta, så er det kanskje på tide for MIL med en tre-poenger på fremmed gress. Fasit for i år er 0-1-6 på bortebane. Kun 5 mål har blitt scoret, mens man har sluppet inn hele 23. Ser man på lagenes scoringsevne på henholdsvis hjemme- og bortebane, så ligger det an til en tett og målfattig kamp. Se resultater og tabell her.

Melbo har to karantener til Korsvoll-kampen: Ruben Tollefsen og Adrian Pedersen må stå over på grunn av gule kort. Ellers er Torjus Nikolaisen og Mareno Johansen fortsatt ute med skader, mens Bendik Rasmussen er på god vei tilbake fra skade (innbytter i kampen mot Lyn).

Denne kampen kan vise seg å bli en nøkkelkamp når siste serierunde spilles 27. oktober. Spesielt med tanke på at bortekampene mot nedrykkskandidatene Skjervøy og Stålkameratene har endt med tap. Sist gang lagene møttes var 22. april i år på Havfisk Stadion, noe som endte med 4-1 seier til Melbo IL.

Vi ønsker guttene lykke til med sesongens siste bortekamp i Oslo.

Alt for MIL!