Kjørte over Landsås og inntok tabelltoppen

Lørdag var det duket for siste seriekamp i vårsesongen da Landsås gjestet Havfisk Stadion. Melbo, som da lå på andre plass, ville med seier mot Landsås innta tabelltoppen ettersom Lofoten tapte poeng mot Høken i midtuka. MIL sikret seieren gjennom en sterk første omgang og kunne dermed ta sommerferie som serieledere.

Melbo – Landsås 4-1 (4-0)
Havfisk Stadion, lørdag 24. juni 2017
Dommer: Stine Margrete Jensen (Reine IL)
Tilskuere: 150
Gule kort: Yngve Steinum (Melbo), Daniel Windstad (Landsås)

Benyttede innbyttere:
45+1 min: Even Jakobsen inn for Erlend Robertsen
56 min: Einar Hansson inn for Thomas Rønning
63 min: Bjørn Magne Dreyer inn for Geir Bjørsvik
80 min: Mareno Johansen inn for Sebastian Karlsen

Kampen var ikke mer enn fem minutter gammel da det stod 1-0 på den nye resultattavla på Havfisk Stadion. Hjemmelaget ble tildelt et frispark på 25 meter og dette dunket Erlend Robertsen rett i mål. I løpet av de neste fem minuttene hadde MIL tre gode sjanser som fort kunne endt opp i nota bak Lars Robin Blix Johnsen i Landsås-buret. Med et knapt kvarter på klokka  økte Geir Bjørsvik MIL- ledelsen. En corner ble svingt inn i feltet, via Yngve Steinum gikk ballen i stolperota og forbi et par MIL-bein før Bjørsvik fikk prikket den over linja. Første omgang var ganske enveiskjørt og før halvtimen var spilt satte Torjus Nikolaisen inn dagens tredje. Hjemmelaget rullet opp med et flott angrep og ballen endte til slutt hos Nikolaisen som avsluttet på praktfullt vis. Like etter fulgte en eventyrlig mulighet og det skulle vel egentlig stått 4-0 på tavla. Men hele situasjonen endte med et frispark til Landsås-keeperen. Tett før pause økte hjemmelaget ledelsen nok en gang. En corner ble slått på bakerste stolpe og der steg Yngve Steinum til værs å stanget ballen i nota. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 4-0.

Over i andre omgang smalt det umiddelbart fra Landsås. Kapteinen Daniel Winstad reduserte før minuttet var godt og dette kunne fort stått 4-2 like etterpå. Kampbildet endret seg i andre omgang og Landsås spilte seg til flere store sjanser. Utover omgangen jevnet kampen seg ut igjen og Melbo fikk sjansene sine til å øke ledelsen. Uttelling ble det ikke og Jarle i MIL-burdet hindret flere Landsås-mål og vartet opp med flere feberredninger. Kampen ebbet tilslutt ut i en 4-1 seier til Melbo.

Melbo-spiss Torjus Nikolaisen var fornøyd med vårsesongen sett under ett:  Selv om vi har hatt mange skader, har vi tatt poeng og leder nå serien. Vi har en sterk nok stall til å bli værende på topp, sier Nikolaisen til blv.no

Om kampens andre omgang hadde han følgende å si: – Vi fortsetter ikke å krige i andreomgangen, tar ikke duellene og er heller ikke presise nok. Det har vært noen kamper i år der vi ikke har klart å spille to gode omganger. Jeg burde også ha scoret flere mål mot Landsås og gjorde i tillegg noen dårlige valg med ballen. Litt opp og ned i dag, sier Nikolaisen til blv.no

Medieavdelinga har kåret Yngve Steinum til banens beste spiller.

Melbo spiller sin første seriekamp i høstsesongen hjemme på Havfisk Stadion 6. august kl. 14.00 mot samarbeidslaget Stålbrott/Sortland 2. I serieåpning møtte vi Stålbrott på hjemmebane og dette endte med en 1-3 seier til MIL.