Melbo er seriemestre etter storseieren mot Ballstad

Søndag 1. oktober kom Ballstad på besøk til Havfisk Stadion i sesongens siste hjemmekamp. Med seier i denne kampen ville MIL sikre opprykket til 3. divisjon og slik ble det også.

Melbo – Ballstad 7-0 (1-0)
Havfisk Stadion, søndag 1. oktober 2017
Dommer: Marius Wikestad Pedersen (If Kilkameratene)
Tilskuere: 350
Gule kort: Pål Øystein Berg (Ballstad), Kim Roger Benonisen (Ballstad), Mathias Valberg Johnsen (Ballstad), Torjus Nikolaisen (MIL).
Røde kort: Pål Øystein Berg (2x gule)

1-0 (45+1 min): Mareno Johansen
2-0 (54 min): Torjus Nikolaisen
3-0 (55 min): Torjus Nikolaisen (straffemål)
4-0 (64 min): Mareno Johansen
5-0 (85 min): Torjus Nikolaisen
6-0 (87 min): Torjus Nikolaisen
7-0 (90 min): Torjus Nikolaisen

Melbo IL stilte med følgende lag:

Benyttede innbyttere:
72 min: Nils-Arne Stikholmen inn for Mareno Johansen
72 min: Sebastian Karlsen inn for Kristoffer Moss
72 min: Kristian Dahl inn for Kristian Tollefsen
83 min: Kristoffer Moss inn for Bendik Rasmussen
85 min: Geir Ove Johnsen inn for Einar Hansson

Melbo åpnet kampen friskt og hadde et godt grep på Ballstad fra start av. Hjemmelaget presset, men gjestene lå tette og kompakte bak. Omgangen fortsatte i samme kampbilde, de marineblå var det førende laget og presset Ballstad uten å få hull på byllen. Med fem minutter igjen av omgangen fikk Ballstad sin første skrell i kampen, riktig nok ikke et baklengsmål, men Lofot-lagets Pål Øystein Berg fikk marsjordre etter å ha fått sitt andre gule kort. Etter 20 minutters spill kom det første som følge en hensynsløs takling, og fem minutter før pause kom nummer to. Årsaken var en hendelse med krangling før og etter en corner. Omgangen så ut til å ebbe ut i en målløs affære, men så fikk MIL en kontring som ble utnyttet til det fulle av Mareno Johansen. MIL kunne dermed gå i garderoben med en fortjent 1-0 ledelse.

Her kan du se bilder kampen:

Over i andre omgang skulle det virkelig løsne for hjemmelaget. Åtte minutter ut i omgangen økte Torjus Nikolaisen til 2-0 før han to minutter senere satte inn sitt andre for dagen. Mareno Johansen ble også to-målscorer da han snappet returen etter et tverrliggerskudd. Etter 64 minutter stod det 4-0 på resultattavla på Havfisk Stadion. Hjemmelaget holdt oppe trykket og det førte til ytterligere uttelling. I det 83. spilleminuttet ble Einar Hansson felt innenfor sekstenmeteren og kampleder Pedersen pekte på ellevemetersmerket. Det påfølgende straffesparket satte Torjus sikkert i mål og fullførte hattricket sitt. Men den høyreiste MIL-spissen var ikke ferdig selv om det stod 5-0 på tavla. Tre minutter senere dunket han inn sitt fjerde mål og i kampens siste minutt kom nummer fem. Ved dommerens siste fløyetsignal fløy champagnekorkene og MIL slapp jubelen løs.

Thomas Rønning skrev følgende på MILs facebookside etter at seriemesterskapet var sikret: Fantastisk! Er så stolt av å være trener for en hel gjeng med flotte representanter for MIL. Opprykket er sikret på en overbevisende måte og med en gjeng frivillige som står på og et fantastisk publikum som støtter oss i tykt og tynt. Sender en stor takk til det medisinske apparatet rundt klubben som har hjulpet oss i jakten på seriegull. «Samhold, tilhørighet og stolthet». ALT FOR MIL! – Coach

Her kan du se bilder fra feiringen etter kampslutt:

Medieavdelinga har kåret Torjus Nikolaisen til banens beste spiller.

I neste serierunde reiser Melbo til Harstad for å kjempe om sesongens siste trepoenger mot tabellåtter Landsås. Etter 21 kamper står Harstad-laget oppført med seks seiere, seks uavgjort og ni tap. Fire av de seks seierne har kommet på hjemmebane mot Medkila (1-0), Ballstad (2-0), Harstad B (4-3) og Høken (3-2). Kun en av de  seks uavgjortkampene har kommet her mot Morild (2-2), mens fem av de ni tapene har kommet på hjemmebane mot Grovfjord (1-3), Lofoten (0-9), Stålbrott/Sortland 2 (1-2), Leknes (1-4) 0g Skånland (2-4). Den totale målforskjellen lyder 44-63. Av de 44 målene har 17 kommet hjemme, mens 29 av de 63 baklengsmålene har blitt sluppet inn på Landsåsbanen. Det forrige oppgjøret mellom de to lagene ble spilt tilbake i mai og endte med en 4-1 seier til de marineblå etter mål av Erlend Robertsen, Geir Bjørsvik, Torjus Nikolaisen og Yngve Steinum.