Det ble en tøff kamp mot Senja, og det ble nok en gang 0 poeng etter en bortekamp for MIL.

Dommer: Karoline Marie Jensen (Furuflaten IL)

1-0  (2. min): Sindre Andre Eggen

Melbo IL stilte med følgende startoppstilling og innbyttere:

Etter å ha tatt tre poeng i forrige bortekamp hadde MIL bevist for seg selv at det er mulig å vinne borte. Men mot topplaget Senja skulle det tidlig vise seg å bli hakket vanskeligere enn mot bunnlaget Korsvoll.

Den 1. omgangen dominerte Senja, og allerede etter 2 mintter satte hjemmelagets Sindre Eggen ballen i mål. Et kvarter senere fikk hjemmelaget igjen avsluttet, og Jevgenijs Sazonovs i MIL-buret måtte gjøre en kvalifisert redning. Returen ble deretter satt i tverrliggeren av en Senja-spiller.

Melbo hadde fint lite å komme med, og det gikk 34 minutter før det første skuddet på mål kom. 3 minutter senere hadde Even Jakobsen et fint raid oppover høyresiden, men innlegget hans gikk dessverre over alt og alle. Melbos største sjanse i 1. omgang kom ved Einar Hansson. Adrian Pedersen passerte først to Senja-spillere før han trillet ballen til Hansson. Hansson fikk skutt fra 15 meter, men ballen gikk høyt over mål.

I starten av andre omgang kom MIL bedre med offensivt uten av det resulterte i store sjanser. Det var hjemmelaget som var farligst, og etter 64 minutter fikk de et frispark på høyre side. Frisparket ble lagt inn foran mål, og det endte i nok en avslutning som gikk i tverrliggeren til Melbo. 6 minutter senere hadde Senja nok en dødball. Et hjørnespark ble skrudd innover foran mål, og en Senja-spiller fikk headet, men ballen gikk til side for mål. En god mulighet for de blåkledde.

I løpet av det siste kvarteret hadde MIL sine største sjanser. Etter 81. minutter ble Adrian Pedersen fint fremspilt av Even Jakobsen. Pedersen rundt Senja-keeperen, og fra skrått hold fikk han skutt. Ballen gikk i stolpen og ut, og på returen dukket Einar Hansson opp. Dessverre ble ikke muligheten omsatt i mål, og ballen gikk i stedet over tverrrliggeren. Her kunne MIL fort stjålet med seg ett poeng.

Adrian Pedersen skulle igjen oppleve stang ut i det 90. minutt. Denne gang billedlig ment. Først fikk han gult kort for en takling. Sekunder senere fikk han sitt 2. gule i en misforståelse med dommeren, og dermed et unødvendig rødt kort. En karantene som er veldig ugunstig, både med tanke på Pedersens kvaliteter, men også med tanke på Melbo sin skadesituasjon. Hele 8 spillere var ute til dagens kamp.

Bilde: Adrian Pedersen måtte forlate banen etter å ha fått rødt kort (skjermdump vol.no)

Kampen endte dermed 1-0 til Senja. Tre fortjente poeng til hjemmelaget, mens Melbo nok en gang måtte reise hjem uten poeng.

Hovedtrener Thomas Rønning hadde følgende kommentar til milfotball.no etter kampen:

Jeg synes vi gjør en taktisk bra gjennomført kamp etter en famlende start. Senja har noen fete sjanser, men vi kunne fort fått bedre betalt her. Fremgang i lagprestasjonen, og gutta skal ha skryt for å stå kampen ut og har troa hele veien. Sebastian og Aleksander starter sine første kamper for sesongen og bidrar godt. Med litt bedre presisjon hadde vi kunne fått mer, men vi viser at bredden i stallen kan levere, selv om vi ikke fikk poeng i dag.

Neste kamp er søndag 2. september mot Frigg på Havfisk Stadion. Vi håper flest mulig tar turen for å se kamp, og gi støtte til de marineblå.