Slik holder MIL seg i 3.divisjon

Havfisk Stadion i kveldslys

Hva skal til for å unngå nedrykk? Heldigvis er dette opp til Melbo IL selv i den siste kampen borte mot Sortland IL.

Før den 25. og nest siste serierunden 20. oktober var det allerede klart at Sortland og Stålkameratene rykker ned til 4. divisjon.

Etter den 25. serierunden er det nå klart at Oslo-klubben Korsvoll slår følge med de to nordnorske lagene. Korsvoll spilte uavgjort 3-3 borte mot Skarp, mens MIL slo Grei 2-1 og Skjervøy vant 3-2 mot Lyn. Det så lenge ut til at det var Korsvoll, Skjervøy og Melbo som skulle kjempe om fornyet kontrakt i 3. divisjon. Nå er Skarp for alvor med i denne kampen, mens Korsvoll er ute av bildet.

Nedre halvdel av tabellen ser slik ut foran den 26. og siste serierunden.

Den 26. serierunden

Slik spilles kampene for de tre involverte lagene:

  • Korsvoll – Skjervøy
  • Sortland – Melbo
  • Finnsnes – Skarp

Hva skjer ved følgende resultater for Melbo IL?

Melbo vinner mot Sortland

Dersom dette skjer er det ingen tvil: Melbo IL beholder plassen i 3. divisjon.

Melbo spiller uavgjort mot Sortland

Dersom både Skarp og Skjervøy vinner sine kamper, så rykker Melbo IL ned. Hvis enten Skarp eller Skjervøy avgir poeng, så beholder Melbo IL plassen i 3.divisjon.

Melbo taper mot Sortland

Så lenge Skarp og Skjervøy tar poeng i sine kampen, så rykker Melbo IL ned. Dette pga. begge lagene har bedre målforskjell enn Melbo. Det holder dermed med ett poeng for Skarp og Skjervøy. Dersom enten Skarp eller Skjervøy taper sin kamp, så beholder Melbo IL plassen i 3.divisjon.

Det bør ikke være en overraskelse for noen om Skjervøy slår Korsvoll og Skarp slår Finnsnes. Skjervøy har vært i god form på slutten av sesongen. Mens Korsvoll kun har æren å spille for, så har Skjervøy alt å spille for. Skarp har også alt å spille for, mens Finnsnes ender på 8. plass uansett kamputfall.

En ting er sikkert; Melbo bør ta sjansen å vinne kampen mot Sortland. Det blir ulidelig spennende førstkommende lørdag!

Møt opp og støtt laget i kampen for tilværelsen. Alt for MIL!