Sterk borteseier over Ballstad

Lørdag var det duket for nok et oppgjør i toppen av 4. div. når Melbo tok turen nedover til Ballstad. De marineblå kontrollerte det meste av det som skjedde på Ballstad kunstgress og dro i land en solid 1-4 seier.

Ballstad – Melbo 1-4 (0-3)
Ballstad kunstgress, lørdag 17. juni 2017
Dommer: Simen Albrigtsen Eilertsen (If Kilkameratene)
Tilskuere: 100
Gule kort: Pål Øystein Berg (Ballstad), Vegard Sedeniussen Møller (Ballstad), Kristoffer Håkonsen (Ballstad), Aleksander Reinholdtsen (Melbo), Kristoffer Moss (Melbo), Adrian Pedersen (Melbo)

Benyttede innbyttere:
65 min: Even Vikestad Jakobsen inn for Geir Bjørsvik
70 min: Sebastian Karlsen inn for Thomas Rønning
75 min: Mareno Johansen inn for Einar Haugerud Pettersen

Melbo gikk ut og tok kommandoen fra start mot Ballstad. Seks minutter ut i omgangen sendte Thomas Rønning de marineblå i ledelsen. Etter en halvtimes spill økte Adrian Pedersen ledelsen til 0-2, før Torjus Nikolaisen satte inn MILs tredje på tampen av omgangen. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-3.

Over i andre omgang tok det to minutter før MIL økte ledelsen til 0-4. Scoringen var signert Torjus Nikolaisen. Med ti minutter igjen av kampen reduserte Fillip Nicolay Jonassen Mørkved til 1-4, men kampen var kjørt for hjemmelagets del og Melbo reiste hjem med tre viktige poeng i bagasjen.

Etter kampen hadde assistenttrener Geir Bjørsvik følgende å si: Vi har vunnet de to siste kampene, så vi tar ikke helt av. Men vi ønsker å avslutte første delen av sesongen med seier også neste helg hjemme mot Landsås. Vi har ikke råd til å avgi poeng i den kampen. Ballstad har vært gode hjemme, og vi var veldig skjerpet. Vi gjennomfører to gode omganger med høy laginnsats. Før pause var vi veldig effektive, og vi «dreper» kampen tidlig i andreomgangen. Ballstad får mer ballbesittelse etter 0-4, men vi har noen store sjanser på kontringer, sa Bjørsvik til blv.no

Etter lørdagens kamp ligger Melbo ett poeng bak serieleder Lofoten med sine 23 poeng. Rett bak MIL følger Leknes med 21 poeng og på fjerde plass ligger Skånland med 18 poeng.

I forkant av neste hjemmekamp er ennå skadelisten lang. Hele ni spillere er fortsatt ute med skade og i tillegg må både toppscorer Adrian Pedersen og Kristoffer Moss stå over som følge av for mange gule kort.

I neste serierunde kommer som nevnt Landsås på besøk til Havfisk Stadion. Harstad-laget har slitt i årets 4.div. og ligger på 9. plass med 10 poeng etter ti serierunder. Totalt har Landsås vunnet to kamper i år, mens de resterende åtte har endte med fire tap og fire uavgjort. Det er nettopp på bortebane Landsås har best statistikk. Her har de vunnet én (Høken 1-3) og spilt tre uavgjort (Ballstad 3-3), Skånland (1-1) og Harstad B 1-1). Målforskjellen går så vidt i pluss med 8-6. Siste gang Landsås var på besøk på Melbu var i mai i 2014 og da vant de marineblå 5-1 etter scoringer av blant annet Johnny Stikholmen, Thomas Rønning og Adrian Pedersen.

Håper så mange som mulig tar turen til Havfisk Stadion lørdag 24. juni for å heie fram gutta våre i jakten på tre poeng. Dette er siste seriekamp i vår-sesongen så vi håper på godt oppmøte og full tribunen. Kampstart kl. 16.00.