Surt tap mot Lyn

Kampen på Havfisk Stadion mot den gamle storheten Lyn endte med et surt tap for Melbo IL.

MIL hadde til denne kampen ekstra fokus på å holde ballen i laget, ha en positiv dialog, og ligge kompakt i rammen i det defensive arbeidet. Dette var noe hjemmelaget lyktes med gjennom hele kampen. Stort sett var MIL på høyde med, eller bedre enn, Lyn.

Melbo IL stilte med følgende lag:

Det skjedde lite de første minuttene av kampen, men etter 8 minutter hadde Melbo en dobbelsjanse. Først gjorde Karl-Christian Karlsen et flott forarbeid på MILs høyre side. Innlegget hans ble blokkert av Lyn-keeper Orhan Simsek, og fra 5 meter ble Adrian Pedersens avsutning også blokkert. Like etter var Einar Haugerud Pettersen frempå fra sin venstre back-posisjon, og etter å ha fintet bort Lyn-forsvaret fikk han avsluttet på mål. Keeper fikk akkurat slått ballen til side for mål uten å ha full kontroll på hvor ballen gikk. Her kunne de marineblå ha ledet kampen. To minutter senere hadde Eirik Pedersen en heading, som gikk over mål.

Etter 18 minutter oppsto følgende situasjon: Lyn-keeper Simsek kom ut på ca. 22 meter. Han felte Karl-Christian Karlsen, som hadde to Lyn-forsvarere rundt seg. Ballen gikk videre til Eirik Pedersen som satte ballen i det åpne målet like etter at dommeren hadde blåst frispark. Fra vårt ståsted burde dommeren sett an og gitt fordel og mål til Melbo. Dommeren ga kun gult kort i situasjonen, noe Lyn bør være tilfreds med. Det var mange på tribunen som trodde at det røde kortet skulle kom opp når dommeren først blåste av spillet. Det påfølgende frisparket ble skutt over mål av Adrian Pedersen.

Den første halvtimen var en jevn affære, men med (halv)sjanser til hjemmelaget. Etter 32 minutter kom dagens første mål. Lyn slo sin 6. corner for dagen på bakre stolpe. Her hang Benjamin Nessjø Nyheim i lufta, og stanget inn 0-1. Dette var i realiteten Lyns første skikkelige mulighet.

Før pausesignalet gikk hadde Karl-Christian Karlsen en god mulighet fra 8-meter. Dessverre gikk headingen hans til side for mål. Hovedtrener Rønning og ass. trener Bjørsvik var fornøyd med den første omgangen, og gjorde derfor ingen endringer til de påfølgende 45 minuttene.

De første 15 minuttene av 2. omgang var det MIL som eide, og i det 54. minutt fikk de straffespark etter en corner. Yngve Steinum ble, i følge hoveddommer Reinulf Svendsen, holdt i trøya.

Adrian Pettersen gjorde seg klar, og med et straffespark i krysset var stillingen 1-1. Veldig fortjent ut fra spill og sjanser. Etter dette skjedde det ikke så mye enn et gult kort til Adrian Pedersen, og Kristoffer Moss kom innpå for Eirik Pedersen.

Etter MIL-dominansen tok Lyn mer over. I løpet av et kvarters spill midtveis i omgangen skapte de flere muligheter. Melbo-keeper Jevgenijs Sazonovs måtte i aksjon, og hadde blant annet to strålende redninger for Lyn fort kunne ha tatt ledelsen. Innimellom Lyn-sjansene hadde Erlend Robertsen et godt forsøk fra egen banehalvdel. Ballen gikk over keeper og i retning mål. Det gikk et sus gjennom publikum, og halve stadion trodde at ballen gikk inn før de måtte innse at den uheldigvis ikke gjorde det.

I løpet av det siste kvarteret var det mye frem og tilbake, men hjemmelaget kom litt bedre med igjen. Adrian Pedersen hadde et soloraid over hele banen før han spilte fri Kristoffer Moss. Avslutningen ble dessverre for svak og gikk over mål.

To sjebnesvangre minutter for Melbo skulle avgjøre kampen til fordel for bortelaget. Etter 82. minutter fikk Lyn nok en gang uttelling på corner. Hjørnesparket ble slått på første stolpe hvor Ruben Tollefsen ble truffet i hodet av ballen, som sneik seg forbi beina på MIL-forsvarerne. Dermed 1-2 til Lyn.

Like etter avspark rotet hjemmelaget utilgivelig bort ballen, og Lyn var plutselig alene med Sazonovs. 1-3 var et faktum, og det kunne se ut som om lufta gikk mer eller mindre ut av de marineblå. Men i det 89. minutt banket Kristoffer Moss inn 2-3 reduseringen på halv volley fra 17 meter. Herfra og ut jaktet MIL utligningen, men da dommeren blåste av 5 minutter på overtid var det Oslo-laget som kunne juble for 3 poeng.

Lyn-trener Thomas André Ødegaard var selvfølgelig en fornøyd mann etter kampen, og sa til milfotball.no:

«Kampen ble som forventet. Jeg har aldri vært med på en lett kamp i Nord-norge, og med tre juniorspillere fra start er vi svært fornøyde. Jeg synes begge lag hadde sine perioder i kampen, men vi burde avgjort til vår fordel tidligere enn vi gjorde. Midtveis i 2. omgang har vi flere store muligheter som bør sitte.»

Om Lyns ambisjoner og Melbo IL sier Ødegaard:

«Opprykk er alltid ambisjonene i en klubb som Lyn, og disse har ikke endret seg i løpet av sommeren. Det er morsomt å komme på besøk til Melbu. Jeg har aldri vært her, og er imponert over det trener Thomas Rønning har fått til med laget.»

Stemningen i MIL-garderoben etter kampen kan man selv tenke seg. Det var en skuffet gjeng. Selv om hele laget presterte en meget god kamp, så var det ikke godt nok til å hente poeng. Et surt tap, men en underholdende kamp, og spillemessig mye positivt for Melbo IL.