Sju-måls seier på Bleik

De marineblå fra Melbu er ordentlig i siget for tiden. Lørdag feide de Høken av banen i bortekampen på Bleik og tok nok en livsviktig trepoenger i toppstriden i 4.div. Etter som Leknes vant sin kamp, er det fortsatt bare  ett enkelt poeng som skiller serielederen MIL fra Lofot-laget. Hovedbilde er tatt av Fredrik Sørensen/Bladet Vesterålen

Høken – Melbo 0-7 (0-2)
Bleik Stadion, lørdag 9. september 2017
Dommer: Knut Børre Walquist (Fotballklubben Landsås)
Tilskuere: 66
Gule kort: Martin Elvan Simonsen (Høken)

Benyttede innbyttere:
60. min: Mareno Johansen inn for Einar Haugerud Pettersen
70. min: Nils-Arne Stikholmen inn for Einar Hansson
76. min: Bendik Rasmussen inn for Sebastian Karlsen

Høken sliter på nedre del av tabellen og hadde lite å stille opp med da de marineblå gjestet Bleik Stadion lørdag. Ruben Tollefsen har virkelig funnet scoringsformen og scoret sitt åttende mål denne sesongen da han ga MIL ledelsen etter 19 minutters spill. Einar Hansson la på til 0-2 etter en knapp halvtime. Til tross for at MIL skapte et hav av sjanser i første omgang gikk lagene til pause på stillingen 0-2.

Over i andre omgang fortsatte MIL der de slapp i første. 0-3 tre kom etter seks minutters spill og var signert Adrian Pedersen. Kun to minutter senere fikk Høken nok et mål i fleisen. Aleksander Reinholdtsen sørget for 0-4, før Adrian fullførte hattricket sitt med to mål på to minutter. Torjus Nikolaisen satte punktum for det hele med 0-7 ti minutter før full tid.

Medieavdelinga har kåret Adrian Pedersen til banens beste spiller.

I neste serierunde kommer tabelltier Medkila på besøk til Havfisk Stadion. Harstad-laget har slitt i årets 4.div. og poengfangsten etter 18 serierunder lyder 17 poeng. Disse poengene kommer av 5 seiere, 2 uavgjort og 11 tap. Av de fem seierne har kun en kommet på fremmed gress og dette var mot Harstad B (0-5). Kun en av de to uavgjortkampene har kommet på bortebane mot Skånland (1-1). Av de 11 tapene har hele sju kommet på fremmed gress. Motstanderne her var Høken (3-2), Landsås (1-0). Lofoten (2-1). Ballstad (5-0), Morild (3-2), Leknes (4-1) og Grovfjord (2-1). Den totalt scoringsstastikken lyder 27 nettkjenninger og 38 baklengsmål. Av de 27 nettkjenningene har 13 blitt scoret på fremmed gress, mens 21 av de 38 baklengsmålene har kommet her. Det forrige oppgjøret mot Medkila tidligere i år endte 1-1 etter scoring av Johnny Stikholmen. Det skal også nevnes at Melbo ikke har tapt på hjemmebane siden 1. oktober 2016 og da var det nettopp Medkila som tok en knepen 1-2 seier.

Håper så mange som mulig tar turen opp på Havfisk Stadion lørdag 16. september for å heie frem gutta i jakten på en ny trepoenger. Kampstart kl. 14.00.