Gule kort: Victor Langnes (Landsås), Jonas Holmen (Landsås), Einar Hansson (MIL)

3-5 (83 min): Einar Hansson
4-5 (88 min): Jonas Holmen

Melbo IL stilte med følgende lag:
Benyttede innbyttere:
46 min: Kristian Dahl inn for Mareno Johansen
55 min: Geir Ove Johnsen inn for Edgars Butlers
75 min: Thomas Rønning inn for Nils-Arne Stikholmen
85 min: Johannes Magnussen inn for Einar Hansson

Det ble en respektfull og spesiell innmarsj for de marineblå da Landsås stod æresvakt når seriemesteren entret banen. Like respektfulle var ikke Harstadværingene ute på banen og ga gjestene den ene kalddusjen etter den andre.

Kampen åpnet jevnt, men det var hjemmelaget som først kunne slippe jubelen løs da Victor Langnes sendte Landsås i føringen etter 22 minutters spill. Harstadværingene beholdt denne ledelsen i ti minutter før MILs spydspiss Torjus Nikolaisen sørget for balanse i regnskapet da han satte inn sitt 29. mål denne sesongen. Fem minutter før pause skulle hjemmelaget ryste de marineblå nok en gang. Jonas Holmen sendte Harstadværingene opp i en 2-1 ledelse og denne stillingen stod seg til pause.

Over i andre omgangen skulle hjemmelaget med Holmen i spissen gi de marineblå nok en kalddusj. Med 54 minutter på klokka la Holmen på til 3-1, men denne ledelsen skulle ikke bli stående lenge. I løpet av to minutter snudde MIL 3-1 til 3-3. Mikael Olsen headet inn 3-2 før Kristian Dahl utlignet på lekkert vis. Med ti minutter igjen av omgangen stod det fortsatt 3-3 på resultattavla, men før full tid skulle det komme ytterligere tre scoringer. Adrian Pedersen sendte MIL opp i ledelsen på et frispark fra 30 meter før Einar Hansson la på til 4-5 tre minutter senere. Jonas Holmen hadde allerede scoret to ganger og sørget for litt ekstra drama på slutten da han fullførte hattricket sitt to minutter før full tid. Tilleggsminuttene ebbet ut og stillingen 4-5 stod seg. De marineblå forble dermed ubeseiret i serien og sørget for at sesongens siste trepoenger ble med hjem til Melbu.

Slik ser tabellen når årets 4. div. er ferdigspilt:

Mens Melbo er seriemester fikk ikke Høken og Harstad B fornyet 4. divisjons-kontrakt og rykker dermed ned.

Når man tar en nærmere titt på tabellen vitner hjemmestatistikk om at Havfisk Stadion har blitt et ordentlig fort. Sist gang Melbo tapte på hjemmebane var 1. oktober 2016 og den gangen var det Medkila som trakk det lengste strået i en knepen 1-2 seier. Etter denne sesongen har ni av de elleve hjemmekampene resultert i seier, mens to har endt uavgjort. Lagene som har klart å stjele med seg et poeng fra Havfisk Stadion er Morild og Stålbrott/Sortland 2. Begge kampene endte 2-2. Målforskjellen på hjemmebane er like solid som alt annet. De marineblå har scoret hele 49 mål og kun sluppet inn 8 baklengsmål. På bortebane har de marineblå spilt en uavgjort kamp mer enn på hjemmebane. Dette gir en statistikk på åtte seiere og tre uavgjort. De marineblå fikk altså ikke med seg alle tre poengene fra oppgjørene på Kabelvåg kunstgress mot Lofoten (3-3), Medkila kunstgress mot Medkila (1-1) og Sletta gress mot Grovfjord (2-2). Målforskjellen på bortebane er også sterk. De marineblå har scoret 47 mål og sluppet inn 16. Dette gir en total målforskjell på 96-24 (diff. 72). Totalt har Melbo tatt 56 av 66 mulige poeng etter 17 seiere og 5 uavgjort.

I tillegg til å være ubeseiret seriemester har også de marineblå 4. divisjonens toppscorer på laget. Melbo-spiss Torjus Nikolaisen gikk glipp av noen kamper på starten av sesongen som følge av en skade, men så snart spissen var tilbake på banen begynte målene å renne inne. Etter fjorårets sesong stod spydspissen oppført med 23 nettkjenninger, men når denne sesongen er ferdigspilt står han med 29 mål på 17 kamper.

Torjus i aksjon mot Morild i slutten av august. Melbo vant denne kampen 3-0 takket være to mål av spydspissen. (Foto: Morten Berg-Hansen/Bladet Vesterålen)

Dermed troner han toppscorerlisten foran Lofotens Kristoffer Nessø på andreplass med 27 mål. MILs Adrian Pedersen ligger som nummer tre på listen med 20 nettkjenninger denne sesongen. Begge disse spillerne blir nok å finne i marineblått til neste år også etter som de og fire andre har skrevet under nye to-årskontrakter med klubben.