Høken fikk juling på Havfisk Stadion

Et Høken-lag i medvind gjestet søndag Havfisk Stadion, men de ble skutt ned på landjorda igjen. Melbo viste ingen nåde mot gjestene fra Bleik og i løpet av 90 minutter på gressmatta ble Høken banket både gul og blå.

Melbo – Høken 7-2 (5-1)
Havfisk Stadion, søndag 28. mai 2017
Dommer: Ole Ragnar J. Knutsen
Tilskuere: 100
Gule kort: Thomas Rønning (Melbo), Martin Brun (Melbo)

1-0 (11 min): Adrian Pedersen (straffemål)

Benyttede innbyttere:
75 min: Mareno Johansen inn for Einar Haugerud Pettersen
79 min: Markus Kjærvik inn for Mikyas Abey
81 min: Jonny Stikholmen inn for Erlend Robertsen

Et offensivt Melbo-lag gikk hardt ut av startblokka og rett i strupen på Høken. Allerede etter tre minutter lå ballen i nota, men Torjus Nikolaisen var i offside og målet ble annullert. Etter ti minutters spill ble Aleksander Reinholdtsen lagt i bakken innenfor Høkens sekstenmeter og hjemmelaget fikk straffespark. Dette ble satt sikkert i mål av Adrian Pedersen. Dommeren rakk knapt å sette i gang spillet igjen før ballen nok en gang var i nota bak Martin Strøm i Høken-buret. Aleksander Reinholdtsen vartet opp med et fantastisk saksespark som gikk via tverrliggeren og i nota. Høken hang veldig i trådene det første kvarteret og rørte knapt ballen. Med et kvarter på klokka kunne det lett stått 3-0 da MIL dundret ballen i stolpen. Høken fikk etter hvert organisert seg litt mer i forsvar, men etter 22 minutter smalt det nok en gang. Torjus Nikolaisen satt MILs tredje for kvelden, før Aleksander Reinholdtsen satte sitt andre knapt fire minutter senere. Høken fikk ikke til spesielt mye i første omgang. Etter en halvtime spilte de seg til sitt første og eneste ordentlige angrep i omgangen og dette resulterte i at Tord Karlsen fikk pirket inn en redusering. MIL fortsatte å styre kampen frem mot pause og i omgangens siste minutt økte Erlend Robertsen ledelsen ytterligere. Det kunne fort stått 6-1 til pause, men det påfølgende angrepet rett etter scoringen gikk like utenfor. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 5-1 etter en råsterk omgang av hjemmelaget.

Over i andre omgang fikk man se et litt mer organisert Høken-lag, men MIL fortsatte der de slapp. Torjus Nikolaisen dunket inn sitt andre og MILs sjette på en corner seks minutter ut i omgangen. Gjestene hang mer med, men fikk aldri etablert noe ordentlig spill. Erlend Robertsen ble også to-målscorer når han la på til 7-1 etter 69 minutter. Høken kom til et par sjanser i andre omgang, men uttellingen kom ikke før det var 10 minutter igjen av kampen. Og dette som følge en meget merkelig og diskutabel dommeravgjørelse. Først fikk Høken et frispark på 20 meter og dette ble slått rett i tverrliggeren. Den påfølgende returen ble klarert ut av Torjus og hele Havfisk Stadion tenkte corner, men slik ble det ikke. Linjedommeren og hoveddommeren kom frem til at det skulle dømmes indirekte frispark på 5 meter. Hele MIL-laget dannet mur foran målet og i det skuddet gikk slengte Thomas Rønning seg frem og blokkerte ballen. Her mente dommeren at Rønning handset og pekte på straffemerket. Fra 11 meteren fikk Mats Oftedal gleden av å pynte litt på resultatet og la på til 7-2. Det kunne fort blitt både 8-2 og 9-2 i kampens siste fast, men MIL brente flere kjempesjanser og det endte dermed 7-2.

Medieavdelinga har kåret Adrian Pedersen til banens beste spiller.

I neste serierunde går turen til Medkila. Harstad-laget har en småturbulent sesong så langt og ligger på 7. plass med 9 poeng etter sju spilte kamper. Fire av disse er hjemmekamper og det er nettopp på hjemmebane Medkila har vært best. Av de fire oppgjørene har de vunnet tre og tapt ett, mens alle de tre bortekampene mot Høken (3-2), Landsås (1-0) og Lofoten (2-1) har endt med tap. På hjemmebane har de møt Morild (1-0), Leknes (2-0), Skånland (0-4) og Grovfjord (2-1). Skånland er altså det eneste laget som har tatt med seg tre poeng fra Medkila Kunstgress. På hjemmebane står Medkila oppført med 5-5 i målforskjell og den totale målforskjellen er 8-11. Siste gang MIL gjestet Medkila Kunstgress, 26. juni 2016, gikk de marineblå seirende ut av oppgjøret 0-2 etter to scoringer signert Adrian Pedersen.

Vi ønsker MIL lykke til i bortekampen mot Medkila og satser på at de marineblå har med seg tre poeng når de kommer hjem fra Harstad.