Poengdeling mot Morild

Det var et skadeskutt Melbo-lag som gikk på banen da Morild gjestet Havfisk Stadion lørdag 20.mai.  Til tross for et redusert mannskap karret hjemmelaget til seg ett poeng og ligger fortsatt som serieleder etter fem serierunder.

Melbo – Morild 2-2 (0-2)
Havfisk Stadion, lørdag 20. mai 2017
Dommer: Michael Wikestad Pettersen (IF Kilkameratene)
Tilskuere: 150
Gule kort: Mikyas Abey (Melbo), Kristoffer Moss (Melbo), Dmitrijs Halvitovs (Morild)
Rødt kort: Ruben Tollefsen (Melbo)

0-1 (22 min): Truls Knudsen
0-2 (45 min): Roy Poulsen
1-2 (62 min): Torjus Nikolaisen (straffemål)
2-2 (83 min): Johnny Stikholmen

Melbo IL stilte med følgende lag:

Benyttede innbyttere:
53 min: Markus Kjærvik inn for Einar Hansson
62 min: Johnny Stikholmen inn for Sebastian Karlsen
70 min: Sebastian Karlsen inn for Einar Haugerud Pettersen
82 min: Elias Lockert inn for Markus Kjærvik

Hjemmelaget festet tidlig et godt grep rundt kampen. I lørdagens kamptropp var hele sju spillere fra Lofoten-kampen ute som følge enten av  skade eller karantene. Som følge av dette var det tre tidligere MIL-veteraner som gjorde comeback på gressmatta. Johnny Stikholmen (36), Geir Bjørsvik (45) og Bjørn Magne Dreyer (37) var med i troppen. Hjemmelaget hadde et godt grep om gjestene fra Øksnes, men etter 22 minutters spill tok Morild ledelsen og dette mot spillets gang. Truls Knudsen sendte gjestene i føringen med et frispark- mål fra 20-25 meter. Melbo jaget utligning, men flere mål ble det ikke før Roy Poulsen, nok en gang mot spillets gang, doblet gjestenes ledelse på overtid av første omgang. Dermed gikk Morild til pause med en nokså ufortjent 0-2 ledelse.

Over i andre omgang virket Morild hakket kvikker enn MIL, men dette jevnet seg ut etter som omgangen  fikk satt seg. Etter 65. minutters spill ble Torjus Nikolaisen felt innen Morilds sekstenmeter og MIL fikk dermed muligheten til å redusere fra krittmerket. Torjus gjorde ingen feil, alene med keeper, og satte inn sitt første mål for sesongen. Etter scoringen svingte det frem og tilbake med farligheter til begge lag. Med ti minutter igjen å spille ble Melbo redusert til 10 mann. Ruben Tollefsen fikk marsjordre etter en takling som knapt fortjente et gult kort. Det var stor misnøye blant publikumet på Havfisk Stadion etter utvisningen, men tre minutter senere skulle de likevel få noe å juble for. Et gammelt ordtak sier at de gamle er best og det var vel nettopp dette Johnny Stikholmen viste da han dro av et par motstandere og klinket ballen ned i hjørnet fra 25 meter. Flere mål ble det ikke i denne kampen og lagene måtte si seg fornøyde med ett poeng hver.

Melbo-spiller Einar Haugerud Pettersen hadde følgende å si etter kampslutt:  Det er spennende. Vi gjør en bra andreomgang og kommer tilbake. Det viser lagmoral, til tross for at det er et skadeskutt lag vi stiller med. I første er vi litt uheldige som slipper inn to mål, men det er deilig ikke å tape en kamp som denne, sier Einar til blv.no

Medieavdelinga har kåret Einar Haugerud Pettersen til banens beste spiller.

I neste serierunde kommer Høken på besøk til Havfisk Stadion. Andøy-laget har i likhet med de tre lagene bak Melbo på tabellen hanket inn 10 poeng så langt. Høken ligger på 4. plass med tre seiere, én uavgjort og ett tap. I serieåpningen ble Medkila slått 3-2 før det ble poengdeling mot Grovfjord (2-2). Tredje serierunde endte med tap for Ballstad (0-1) før Stålbrott/Sortland 2 og Harstad B ble slått henholdsvis 3-2 og 1-0. Høkens eneste bortekamp denne sesongen (Harstad B) endte med seier. Målforskjellen etter fem serierunder er 9-7. I forkant av lørdagens kamp mot Melbo skal Høken spille hjemmekamp mot Morild førstkommende onsdag. Sist MIL møtte Høken var i vinterserien 2015 og da vant de marineblå 5-0.

Håper så mange som mulig tar turen til Havfisk Stadion lørdag 28. mai for å heie fram gutta våre i jakten på tre poeng. Kampstart kl. 18.00.