Høydramatisk oppgjør i Kabelvåg

Det ble et høydramatisk oppgjør da Melbo gjestet Kabelvåg kunstgress på fotballens festdag. To røde kort og to straffespark påførte de marineblå sesongens første poengtap.

FK Lofoten – Melbo 3-3 (2-0)
Kabelvåg kunstgress, tirsdag 16. mai 2017
Dommer: Magne Johansen (IF Kilkameratene)
Tilskuere: 150
Gule kort: Jarle Kristian Johnsen (Lofoten), Marchus Strømøy Kajander (Lofoten), Thomas Johnsen (Lofoten), Einar Hansson (Melbo), Erlend Robertsen (Melbo), Adrian Pedersen (Melbo), Thomas Rønning (Melbo).
Røde kort: Aleksander Lockert Reinholdtsen (Melbo – direkte), Thomas Rønning (Melbo – to gule)

1-0 (12 min): Christian Holst
2-0 (39 min): Vytautas Zukauskas
2-1 (65 min): Erlend Robertsen
2-2 (80 min): Kristoffer Moss
2-3 (90 min): Adrian Pedersen (straffemål)
3-3 (90+6 min): Kristoffer Nessø (straffemål)

Melbo IL stilte med følgende lag:

Benyttede innbyttere:
11 min: Mareno Johansen inn for Adrian Pedersen
32 min: Adrian Pedersen inn for Mareno Johansen
51 min: Torjus Nilsen Nikolaisen inn for Aleksander Dahl Christensen
67 min: Thomas Rønning inn for Geir Ove Johnsen
83 min: Sebastian Karlsen inn for Edgars Butlers

Hjemmelaget åpnet kampen best og tok ledelsen med Christian Holst etter tolv minutters spill. Adrian Pedersen måtte forlate banen etter kun få minutters spill med en skade, men ble byttet inn igjen og fullførte kampen. For å oppsummere første omgang kort, kan man trygt si at det ble mye Lofoten. Hjemmelaget økte sin ledelse  seks minutter før pause. Melbos sisteskanse, Martin Brun, vartet opp med flere flotte redninger og sørget for at stillingen bare var 2-0 til pause.

Andre omgang begynte på verst tenkelige måte for Melbo. Seks minutter ut i omgangen gikk Aleksander Dahl Christensen i bakken etter en løpsduell og backen hadde tydelige smerter. Etter medisinsk tilsyn på sidelinja ble ambulansen tilkalt og han ble fraktet bort med det som antas å være en korsbåndskade (mer informasjon om denne skaden kommer etter hvert). Aleksanders erstatter ble Torjus Nikolaisen som har vært ute med skade siden tidlig i vinter. Med Torjus tilbake som spiss begynte det å skje ting i de fremre rekker hos MIL. Etter litt over en times spill satt reduseringa for MIL med Erlend Robertsen. Skademarerittet til MIL skulle bli verre da Geir Ove Johnsen måtte ut med skade to minutter etter utligningsmålet. Det stemte mer for Melbo i andre omgang enn den første, og ti minutter før slutt satt utligningsmålet. Kristoffer Moss klinket inn 2-2 og satte for alvor fyr på kampen. Mer dramatikk skulle det bli. Lofoten hadde sine sjanser gjennom omgangen, men også her vartet Martin Brun opp med redninger av ypperste klasse. I det siste ordinære spilleminuttet gikk Ruben Tollefsen ned i Lofotens sekstenmeter og kampleder Magne Johansen pekte på krittmerket. Adrian Pedersen var sikker fra krittmerket og sendte Melbo opp i føringen. Et rungende jubelbrøl lød fra de tilreisende supporterne, men gleden skulle bli kortvarig. Knapt minuttet etter scoringen fikk Thomas Rønning sitt andre gule og måtte tusle av banen. De tilreisende fra Melbo begynte å øyne seier og tre poeng, men slik ble det ikke. Seks minutter på overtid pekte Magne Johansen nok en gang på krittmerket, men denne gangen i favør Lofoten. Kristoffer Nessø var sikker og satt ballen opp i vinkelen. Dermed sto det 3-3 på resultattavla. Dette holdt seg også ut de resterende tilleggsminuttene og kampen endte med poengdeling.

Martin Brun var banens beste spiller.

I neste serierunde kommer Morild på besøk til Havfisk Stadion. Myre-laget fikk en tøff start på sesongen og tapte sine to første seriekamper mot Medkila og Ballstad. På de to påfølgende kampene snudde de trenden og vant mot både Stålbrott/Sortland 2 og Harstad B. Etter to seiere og to uavgjort ligger Morild på 6. plass med seks poeng og 7-4 i målforskjell.

Håper så mange som mulig tar turen til Havfisk Stadion lørdag 20. mai for å heie fram gutta våre i jakten på tre poeng. Kampstart kl. 16.00.