Valset over Harstad B på Havfisk Stadion

Det ble en målrik affære da Harstad B gjestet Havfisk Stadion fredag kveld. Hjemmelaget valset over det unge rekruttlaget og ga seg ikke før det stod 8-0 på resultattavla.

Melbo – Harstad B 8-0 (4-0)
Havfisk Stadion, fredag 05. mai 2017
Dommer: Kjell Olav Duås (Stokmarknes IL)

Benyttede innbyttere:
65 min: Nils-Arne Stikholmen inn for Einar Hansson
65 min: Sebastian Karlsen inn for Erlend Robertsen
68 min: Mareno Johansen inn for Aleksander Reinholdtsen
83 min: Andreas Brun Pettersen inn for Adrian Pedersen

Hjemmelaget fikk den best tenkelige starten på første omgang. Fra dommeren blåste i gang kampen til Melbo hadde ballen i nota, gikk det knapt et minutt. Aleksander Dahl Christensen sendte hjemmelaget i føring i kampens første spilleminutt og dette ble starten på en ordentlig marerittkveld for det unge Harstad-laget. Melbo trykket på og etter 13 minutter satt kveldens andre for MIL. Adrian Pedersen slo en corner inn i feltet og i mølja fremfor mål steg Yngve Steinum til værs og stanget ballen mot mål. Det skulle likevel bli Alexander Reinholdtsen som fikk siste touchen på kula før den gikk over streken. Målsjansene kom på rekke og rad for hjemmelaget, blant annet et skudd i tverrliggeren og et mål annullert for offside. Harstad B skapte veldig lite og var på et fåtalls småvisitter ved MILs sekstenmeter uten å få til noe som helst. Etter første omgang hadde gjestene kun ett skudd på mål. Hjemmelaget derimot fortsatte i samme tempo og Adrian Pedersen fikk gleden av å sette nummer tre for kvelden etter 37 minutter. Einar Hansson la på til 4-0 tre minutter før pause og dette resultatet stod seg ut omgangen.

Over i andre omgang fortsatte MIL der de slapp i første. Etter en times spill økte Kristoffer Moss ledelsen til 5-0 etter en corner fra Adrian Pedersen. I det 67. minutt ble rollene byttet om på, Kristoffer serverte og Adrian la på til 6-0. Hattricket kom etter 80 minutter da Adrian knallet inn MILs 7-0 for kvelden. Harstad hadde i likhet med første omgang få sjanser, men var farlig frempå ved en anledning. Innbytter Mareno Johansen fikk gleden av å avrunde målkalaset da han i siste spilleminutt satte inn MILs åttende for kvelden. Flere mål ble det ikke på Havfisk Stadion og et mørbanka Harstad-lag ble sendt hjem med åtte baklengs i sekken.

Medieavdelinga har kåret Adrian Pedersen til banens beste spiller.

Etter 8-0 seieren har Melbo inntatt tabelltoppen i 4.div. med 9 poeng og leder nå med 13-1 i målforskjell mot Ballstads 9-1. På tredje og fjerdeplass følger Leknes og Medkila med 6 poeng.

Tirsdag 16. mai er det duket for nok et derby når FK Lofoten tar imot Melbo på Stranda Stadion. Lofoten har fått en smårufsete start på sesongen. Sesongåpningskampen til Lofoten ble utsatt grunnet dårlig vær og de har per nå en kamp mindre spilt enn resten av lagene i 4.div. Det ble en tøff åpning på årets sesong da Lofoten tapte 1-3 på hjemmebane mot Leknes. I hjemmemøte mot Skånland ble det for øvrig en opptur da Skånland ble slått 4-2. Etter en seier, ett tap og en kamp mindre spilt, ligger Lofoten på 5. plass på tabellen med 5-5 i målforskjell. Onsdag 10. mai spilles hengekampen mot Landsås.

Håper så mange som mulig tar turen nedover til Stranda Stadion tirsdag 16. mai for å heie fram gutta våre i jakten på tre poeng. Kampstart kl. 19.00.