Det ble langt fra noen festeopptreden på Havfisk Stadion i sesongens første hjemmekamp, men MIL trakk det lengste strået og sendte Skånland hjem poengløse og med to baklengsmål i bagasjen.

Gule kort: Adrian Pedersen (Melbo), Erlend Robertsen (Melbo)
Røde kort: Lasse Østnes Pedersen (Skånland), Marius Sandnes (Skånland)

1-0 (64 min): Yngve Steinum
2-0 (0 min): Adrian Pedersen (Straffemål)

Melbo IL stilte med følgende lag:

Benyttede innbyttere:
46 min: Thomas Rønning inn for Sebastian Karlsen
84 min: Mareno Johansen inn for Einar Hansson

Først omgang var langt fra noen god omgang for Melbo. Hjemmelaget slet med å skape noe og det var lite som stemte for de marineblå. Gjestene spilte seg til flere sjanser i løpet av omgangen, men MILs sisteskanse Martin Brun vartet opp med flere fantastiske redninger. Melbo skapte også noen sjanser gjennom omgangen, men noe uttelling ble det ikke. Minuttet før pause vartet Brun opp med dobbelredning og sørget for at lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Over i andre omgang fikk man se et Melbo-lag med litt mer muskler. Hjemmelaget fikk etter hvert mer kontroll på Skånland. Etter litt over en times spill fikk endelig hjemme-supporterne noe å juble for. Et hjørnespark ble slått langt bak i feltet og der steg midtstopper Yngve Steinum til værs og headet hjemmelaget i føringen. Kun tre minutter etter scoringen fikk Skånland en ny kalddusj da Lasse Østnes Pedersen fikk marsjordre. Utvisningen kom etter at Pedersen dyttet Thomas Rønning overende etter en duell opp ved cornerflagget. Etter utvisningen kom Skånland mer inn i kampen igjen og MIL klarte ikke å utnytte overtallet. Seks minutter før full tid trodde satte Skånland ballen i mål, men scoringen ble annullert for offside. Tre minutter etter annulleringen ble Adrian Pedersen felt innenfor Skånlands sekstenmeter og dommeren pekte på krittmerket. Pedersen tok straffen selv og satt den iskaldt i mål bak Marius Sandnes. To minutter ut i tilleggstiden kunne Johannes Magnussen sendt MIL opp i en 3-0 ledelse, men forsøket gikk utenfor. Og mer dramatikk skulle det bli, for tre minutter på overtid ble Skånland redusert til 9 mann. Keeper Marius Sandnes fikk marsjorde etter usportslig oppførsel. Keeperen slengte seg ned etter det han mente var en dytt. Han tok så til å oppføre seg som om man skulle tro at han hadde voldsomme smerter, men så plutselig spratt han opp dytter unna en MIL-spiller. På vei av banen går den illsinte keeperen nesten til angrep på flere MIL-spillere. Noe som medfører at linjedommeren måtte gripe inn og skjerme han av banen. Resultatet stod seg ut de resterende tilleggsminuttene og MIL sørget for at de poengene ble værende på Havfisk Stadion.

Etter to serierunder har MIL altså plukket seks av seks mulige poeng og ligger på tredjeplass på tabellen bak Ballstad og Leknes som har bedre målforskjell.

Assistenttrener Geir Bjørsvik sa følgende etter kampen: – På en dag da spillet ikke sitter som det skal, er det viktig at vi er villige til å gå i duellene. Det gjør vi i andre, og det hjelper. Det er uansett viktig at vi tar tre poeng. Vi har egentlig fått en god start på sesongen, til tross for at vi spillemessig ikke er helt der vi skal være, sa Bjørsvik til blv.no

Medieavdelinga har kåret Martin Brun til banens beste spiller.

Lørdag 6. mai kommer Harstad B på besøk til Havfisk Stadion. Harstad-laget har fått en smårufsete start på sesongen. I sesongåpningen gikk de på et sviende 6-0 tap borte mot Ballstad. I andre serierunde fikk de besøk av samarbeidslaget Stålbrott/Sorland 2 på Harstad Stadion og her ble 6-2 seier til hjemmelaget. Etter en seier og ett tap ligg Harstad B på 6. plass på tabellen med 6-8 i målforskjell.

Håper så mange som mulig tar turen opp på Havfisk Stadion lørdag 6. mai for å heie fram gutta våre i jakten på tre poeng. Kampstart kl. 16.00.