Seier i serieåpningen på Sandnes

Onsdag 19. april sparket Melbo i gang serien på bortebane mot Stålbrott/Sortland 2. Været var av den sufsige sorten og satte sitt preg på spilleforholdene. Etter en innholdsrik batalje med sju gule kort, to utvisninger og fire mål, kunne MIL juble for tre poeng i sesongens første oppgjør.

Stålbrott/Sortland 2 – Melbo 1-3 (0-1)
Sandnes Stadion, onsdag 19. april 2017
Dommer: Stein-Viggo Standal (Lødingen IL)
Tilskuere: 100
Gule kort: Erik Eilertsen Burchardt (Stålbrott), Sondre Nordgaard Meløe (Stålbrott), Markus Eilertsen Burchardt (Stålbrott), Henning Johansen (Stålbrott), Adrian Pedersen (Melbo), Johannes Magnussen (Melbo), Ruben Kristian Tollefsen (Melbo)
Røde kort: Håkon Eilertsen (Stålbrott), Markus Eilertsen Burchardt (Stålbrott)

0-1 (5 min): Adrian Pedersen
1-1 (50 min): Karl Christian Bakkan Karlsen
1-2 (52 min): Kristoffer Moss
1-3 (90+2 min): Adrian Pedersen

Melbo IL stilte med følgende lag:

Benyttede innbyttere:
62 min: Sebastian Karlsen inn for Mareno Johansen
88 min: Andreas Pettersen inn for Einar Hansson

Melbo gikk hardt ut fra startblokka og etter fem minutters spill satt Adrian Pedersen inn sesongens første mål. MIL satte seg i førersetet og styrte det meste av spillet ute på matta. Hjemmelaget kom på et par småvisitter uten å skape noen farligheter. Melbo derimot skapte flere gode sjanser, men noen uttelling ble det ikke. Det skal også nevnes at baneforholdene og den nokså sterke vinden satte sitt preg på kampen. Et par minutter før pause ble Stålbrott redusert til 10 mann da Håkon Eilertsen torpederte en MIL-spiller med strake føtter. Lagene gikk til pause på stillingen 0-1.

Over i andre omgang tok det bare fem minutter før Karl Christian Bakkan Karlsen ordnet balanse i regnskapet for hjemmelaget. Men jubelen hadde så vidt lagt seg hos hjemme-supporterne da Kristoffer Moss sendte MIL tilbake i ledelsen. Andre omgang forløp ganske likt den første og her ble det nok en utvisning. Hjemmelaget ble redusert ytterligere da Marcus Burchardt fikk sitt andre gule. Melbo hadde gode muligheter til å øke til både 1-3 og 1-4, men sjansene ble ikke omsatt til mål. To minutter ut i tilleggstiden tråklet Adrian seg gjennom hjemmelagets forsvar og satte punktum for det hele. Kampen endte 1-3 og MIL kunne dermed juble for sesongens første trepoenger.

Adrian Pedersen var banens beste spiller.

I neste serierunde skal årets første slag utkjempes på Havfisk Stadion. Gjestende lag er Skånland. Denne kampen spilles lørdag 29. april.

Håper så mange som mulig tar turen opp på Havfisk Stadion lørdag 29. april for å heie fram gutta våre i jakten på tre poeng. Kampstart kl. 16.00.