Nok en trepoenger mot Medkila

Siste gang MIL tapte på hjemmebane, 1. oktober 2016, var det Medkila som trakk det lengste strået. I helgas oppgjøret måtte Harstadværingene se langt etter tre poeng etter som MIL overkjørte gjestene i første omgang. Andre omgang var ganske elendig, men til tross for dette ble de tre poengene værende igjen på Havfisk Stadion. Hovedbilde er tatt av Espen M. Pettersson/vol.no

Melbo – Medkila 5-1 (5-0)
Havfisk Stadion, lørdag 16. september 2017
Dommer: Stine Margrete Jensen (Reine IL)

Benyttede innbyttere:
41 min: Mareno Johansen inn for Einar Haugerud
71 min: Sebastian Karlsen inn for Bendik Rasmusen
73 min: Geir-Ove Johnsen inn for Aleksander Reinholdtsen
73 min: Nils-Arne Stikholmen inn for Mareno Johansen

Hjemmelaget åpnet kampen med å gå rett i strupen på Medkila. Dette fikk de uttelling for allerede etter to minutter. Adrian Pedersen snappet ballen fra en Medkila-spiller ute på venstrekanten og satte fart mot mål. Medkila-forsvaret ble fullstendig parkert og Pedersen kunne dytte ballen videre til Torjus Nikolaisen som satte inn 1-0. Gjestene lot seg ikke ryste av baklengsmålet og skapte et par farligheter før MIL tok over igjen. Med 14 minutter på klokka ble det avfyrt et skudd fra utsiden av sekstenmeteren som Espen Johansen i Medkila-buret måtte gi retur på. Denne havnet imidlertid hos Nikolaisen som enkelt kunne sett inn sitt andre for dagen. Samme mann fikk frem mer jubel på Havfisk Stadion 12 minutter senere. Et frispark fra høyre ble slått inn mot bakre stolpe hvor Nikolaisen steg til værs og fullførte hattricket sitt på lekkert vis. Melbo fortsatte å skape sjanser og styrte det meste som skjedde utpå matta. Adrian Pedersen var arkitekten bak mye av det som skjedde på banen i første omgang og etter en knapp halvtimes spill serverte han Ruben Tollefsen som satte inn MILs fjerde. Ledelsen skulle økes ytterligere før pause. Etter å ha returnert til moderklubben har scoringene latt vente på seg for Mikael Olsen. Men lørdag ble det nettsus for Olsen da han la på til 5-0 like før pause. Resultatet stod seg ut omgangen og lagene gikk til pause på stillingen 5-0.

Over i andre omgang startet MIL på samme måte som i første. Mikael Olsen var nær ved å sette sitt andre da han dundret ballen i tverrliggeren etter et knapt minutts spill. Men utover omgangen falt kvaliteten på spillet til hjemmelaget voldsomt. Farten, presisjonen og lekenheten fra de første 45 forsvant helt. Like før timen var spilt fikk Medkila et reduseringsmål med Tor Martin Strand. Omgangen fortsatte med noen sjanser til vært av lagene. MIL var bare en skygge av seg selv i andre omgang. Det ble ikke flere mål på Havfisk Stadion denne dagen og kampen endte 5-1.

Trener Thomas Rønning hadde følgende å si etter lørdagens kamp: – Kampen sett under ett, er det solid å vinne 5-1. Vi hadde 5-0 ved pause, men så skrudde vi av i andre omgang. Det var nok flere muligheter til å pynte ytterligere på resultatet, men andre omgang er dårlig for ikke å si elendig. Alle prøvde å gjøre det sjøl, i stedet for å jobbe som et lag. Slurvete, dårlige pasninger, dårlig rytme. En viktig seier i alle fall. Vi må jobbe fram mot kampen neste helg mot Leknes og vi skal være klar til den kampen. Det blir bra, sier Rønning til blv.no

Medieavdelinga har kåret Adrian Pedersen til banens beste spiller.

I neste serierunde møter Melbo tabelltoer Leknes til seriefinale på Leknes Kunstgress. Det er kun ett poeng som skiller serielederen og Lofot-laget. Leknes har hatt en knallsesong i årets 4.div og etter 19 serierunder står de oppført med 15 seier, 1 uavgjort og 3 tap. Lofot-laget har ikke avgitt mange poengene hjemme på eget gress denne sesongen. Av de ni spilte hjemmekampene har åtte endte med seier og en uavgjort. Det ene poengtapet kom mot Lofoten (5-5) tilbake i august. Den totale målforskjellen lyder 61-33. Av de 61 målene har 32 kommet hjemme, mens 13 av de 33 baklengsmålene har blitt sluppet inn på Leknes Kunstgress. Melbo på sin side har vunnet seks av sine ni bortekamper. Motstanderne her var Stålbrott/Sortland 2 (1-3), Ballstad (1-4), Skånland (0-4), Harstad B (2-12), Morild (0-3) og Høken (0-7). Tre kamper har endt uavgjort og dette var mot Lofoten (3-3), Medkila (1-1) og Grovfjord (2-2). De marineblå har en total målforskjell på 81-18. Av de 81 målene har 39 kommet på bortebane, mens 10 av 18 baklengs har kommet her. Det forrige oppgjøret mellom de to lagene ble spilt tilbake i juni og endte med en 3-0 seier til de marineblå etter mål av Johnny Stikholmen og Adrian Pedersen.

KAMPINFO: For de som eventuelt tenker å ta turen nedover til Leknes for å støtte MIL i seriefinalen, så spilles denne lørdag 23. september klokken 14.00 på Leknes Kunstgress.

Vi ønsker MIL lykke til i bortekampen mot Leknes og krysser alt som krysses kan for at de marineblå har med seg alle tre poengene når de kommer hjem fra Lofoten.