Torjus-hattrick snudde seriefinalen mot Leknes

Lørdag 23. september var det duket for seriefinale når serielederen møtte tabelltoer Leknes på hjemmebane. Leknes gikk hardt ut i første omgang og rystet serielederne i marineblått, før rollene ble snudd om i andre omgang. Etter en fenomenal snuoperasjon kunne Melbo juble høyt for tre poeng, samt å ha tatt et solid skritt mot å bli seriemestre. Hovedbilde er tatt av Knut Ivar Aarstein/vol.no.

Leknes – Melbo 2-3 (2-1)
Leknes kunstgress, lørdag 23. september 2017
Dommer: Reidar Grønbeck (Kvæfjord IL)
Tilskuere: 350
Gule kort: Aleksander Reinholdtsen (MIL), Håvard Benonisen (Leknes)

Benyttede innbyttere:
72 min: Thomas Rønning inn for Einar Hansson

Leknes gikk hardt ut av startblokka og rystet serielederen med to baklengs før halvtimen var spilt. Gøran Ellingsen satte inn 1-0 for hjemmelaget etter et kvarters spill, før Asadullah Mohammedi økte til 2-0 etter 28 minutters spill. Melbo skapte ikke mye den første halvtimen, mens hjemmelaget fort kunne økt ledelsen ytterligere. Etter at halvtimen var passert begynte Leknes å senke skuldrene litt og MIL spilte seg inn i kampen igjen. De marineblå jaget en redusering og denne fikk de også rett før pause. Et innlegg fra høyre havnet hos Torjus Nikolaisen som headet inn redusering på kloss hold. Med 2-1 på resultattavla fikk MIL den vitamininnsprøytningen de trengte. I tilleggsminuttene av første omgang skapte de marineblå to eventyrlige målsjanser, men resultatet 2-1 stod seg til pause.

Over i andre omgang fortsatte MIL der de slapp i første. De marineblå tok styringen over kampen og Leknes hadde nok med å forsvare seg. Etter en times spill fikk MIL uttelling på det offensive strevet sitt. Etter et herlig forarbeid av Erlend Robertsen  satte Torjus inn sitt andre for dagen og sørget for 2-2 på resultattavla. Kampbildet fortsatte slik utover kampen. Leknes hadde ikke en eneste målsjanse gjennom omgangen, mens MIL skapte flere gode muligheter, men uttellingen lot vente på seg. Da klokka passerte 90 minutter kunne det se ut for det gikk mot poengdeling på Leknes kunstgress, men som man ofte sier i fotball, det er ikke over før det er over. I det første tilleggsminuttet fosset Melbo i angrep og Leknes hanglet etter. Ballen ble etter hvert slått inn i boksen til en umarkert MIL-spiller som igjen dyttet kula videre til Torjus som stod helt alene og umarkert foran Leknes-buret. Spissen som allerede hadde scoret to satte kontrollert inn sitt tredje og fullførte hattricket sitt samt snuoperasjonen. De siste tilleggsminuttene ebbet ut og serielederen kunne slippe jubelen løs.

Etter lørdagens seier i seriefinalene leder Melbo 4.div. med fire poeng og tok dermed et solid skritt mot å bli seriemestre. To runder før 4. div. er ferdigspilt ser tabellene slik ut:

Trener Thomas Rønning hadde følgende å si etter snuoperasjonen på Leknes kunstgress: Vi var ikke gode den første halvtimen, men resten av kampen har vi veldig god kontroll og vi vant fortjent. I andre omgang hadde ikke Leknes en målsjanse, mens vi hadde 7-8 store. Det er veldig sterkt av spillerne å snu kampen slik de gjorde, sier Rønning til blv.no

Etter seieren tok Melbo et solid skritt mot å bli seriemestre: Vi har et godt utgangspunkt, men det er fortsatt to kamper igjen og vi er nødt til å nullstille oss raskt. Vi jublet og koset oss i garderoben etter kampen og vi skal suge på denne karamellen i dag. Men så må vi rette blikket fremover igjen, sier Rønning til blv.no

Med hattrick mot Lekens har Torjus klatret opp på toppscorer- tronen i Melbo IL og deler toppscorertittelen i 4.div. med Lofotens Kristoffer Nessø med 23 mål. Også toppscoreren får skryt etter Lekens-kampen: Med tanke på at Torjus har vært skadet tidligere i sesongen, er det sterkt. Og han viser klasse mot Leknes, noe som lover godt med tanke på neste sesong, sier Rønning til blv.no

Medieavdelinga har kåret Torjus Nikolaisen til banens beste spiller.

De marineblå fikk god støtte fra egne supportere under lørdagens seriefinale. En stor hærskare av Melbuværinger hadde tatt turen til Leknes for å heie fram gutta i jakten på den svært viktige trepoengeren. Det fantastiske oppmøtet ble også kommentert av Rønning etter kampen: Vi har et fantastisk og trofast publikum som jeg håper vi kan glede med en god kamp mot Ballstad, og forhåpentligvis seier og opprykk til 3. divisjon. Det er helt utrolig at så mange fra Melbu også kom for å støtte oss i dagens kamp. Det var flere Melbu-tilskuere på tribunene enn fra Leknes. Det er vi ydmyke og stolte over, sier Rønning til blv.no

Melbu-supporterne var ordentlig i overtall på tribunen under seriefinalen. (Foto: ‎Bjørn Magne Dreyer‎)

I neste serierunde kommer tabellnier Ballstad på besøk til Havfisk Stadion. Lofot-laget ligger på nedre halvdel etter 20 serierunder. Poengfangsten lyder 23 og kommer fra sju seiere, to uavgjort og elleve tap. Ballstad har en rufsete statistikk på fremmed gress. Av de sju seierne har kun tre kommer her mot Morild (1-2), Høken (0-1) og Harstad B (0-2). Kun en av de to uavgjortkampene har kommet på fremmed gress og dette var en målløs kamp mot Skånland. Av de elleve tapene har hele seks kommet mot motstand på bortebane mot Leknes (2-1), Grovfjord (4-1), Stålbrott/Sortland 2 (5-1), Landsås (2-0), Lofoten (6-0) og Medkila (4-1). Scoringsstatistikken til Lofot-laget lyder 37 nettkjenninger og 47 baklengsmål. Men av disse 37 nettkjenningene har kun 9 kommet på fremmed gress, mens 24 av de 47 baklengsmålene har blitt sluppet inn på bortebane.

Søndag 1. oktober spilles sesongens siste hjemmekamp på Havfisk Stadion. Vi håper så mange som mulig tar turen opp på Stadion for å heie frem gutta i jakten på sesongs nest siste trepoenger. Kampstart kl. 14.00.