Ny sterk hjemmeseier mot Grovfjord

Havfisk Stadion har med tiden blitt et skikkelig fort og Melbo har ikke tapt på hjemmebane siden 1. oktober 2016. Da tok Medkila en knepen 1-2 seier. Grovfjord hadde et ønske om å ødelegge denne statistikken, men det ble med tanken. De marineblå hadde stålkontroll på gjestene i oransje og tok nok en komfortabel hjemmeseier.

Benyttede innbyttere:
58 min: Mareno Johansen inn for Einar Haugerud
71 min: Sebastian Karlsen inn for Erlend Robertsen
71 min: Bendik Rasmussen inn for Einar Hansson
77 min: Kristian Dahl inn for Ruben Tollefsen
81 min: Nils-Arne Stikholmen inn for Adrian Pedersen

De marineblå gikk rett i strupen på Grovfjord og kampen var bare fem minutter gammel da det stod 1-0 på resultattavla. Ruben Tollefsen fikk gleden av å sette inn MILs første for dagen med en nydelig lobb over Karl Harald Bruun i Grovfjord-buret. Melbo kjørte på med angrep etter angrep og kom til flere gode muligheter. Etter 14 minutter utnyttet Einar Hansson en tabbe av Grovfjord-keeperen og satte inn 2-0. Hjemmelaget presset frem flere grove feil i Grovfjord-forsvaret og dette utnyttet Melbo til det fulle. En av disse tabbene endte med at Torjus  fikk tak i kula og satte fart mot målet. Etter et aldeles nydelig forarbeid av spissen, dyttet han ballen videre til Ruben som satte inn sitt andre og MILs tredje. Melbo fortsatte å skape sjanser utover omgangen, men det manglet litt kvalitet i den siste fasen, så flere scoringer ble det ikke i første omgang. Lagene gikk til pause på stillingen 3-0.

Andre omgang åpnet på samme måte som den første, men hjemmelaget falt litt kvalitetsmessig de første ti minuttene av omgangen, noe som førte til at Grovfjord spilte seg litt mer inn i kampen. Men MIL hevet seg igjen og fortsatte med å trykke på. Elleve minutter ut i omgangen fullførte Ruben hattricket sitt da han la på til 4-0. Kampen fortsatte i samme stilen med MIL som det førende laget. Grovfjord var frempå ved noen få anledninger, men det ble ikke spesielt farlig. Med ti minutter igjen av kampen fikk Torjus gleden av avslutte målkalaset og la på til 5-0. Flere scoringer ble det ikke på Havfisk Stadion og MIL tok nok en livsviktig trepoenger.

Assistenttrener Geir Bjørsvik hadde følgende å si etter kampen: – Dette var solid enveiskjøring fra vår side. Det eneste som manglet var at vi burde scoret minst fem mål til. Vi er veldig solide for tiden. Men det er fortsatt veldig jevnt på tabellen. Vi leder fortsatt serien med ett poeng etter denne runden, så vi har ikke en eneste kamp vi kan tape. I dag var det liten tvil. Vi har et mye sterkere lag enn Grovfjord i alle ledd på banen. Vi hadde et mye høyere balltempo og bevegelse enn det de hadde. Det var stor forskjell på lagene, spesielt i første omgang. Vi spiller oss igjennom mange ganger i løpet av kampen. Litt skuffende er det at vi ikke klarer å utnytte flere målsjanser, og mange av angrepene var riktig pene og burde endt i mål, sier Bjørsvik til blv.no

Medieavdelinga har kåret Ruben Tollefsen til banens beste spiller.

I neste serierunde går turen oppover til Bleik og her skal MIL kjempe om tre nye poeng mot tabellelver Høken. Andøy-laget ligger nest nederst på tabellen med 14 poeng og en kamp mindre spilt enn resten av lagene. Høken har slitt litt i årets 4. div og står totalt oppført med fire seiere, to uavgjort og ni tap. Tre av de fire seierne har kommet hjemme mot Medkila (3-2), Stålbrott/Sortland 2 (3-2) og Morild (3-0). Begge uavgjortkampene har kommet hjemme på Bleik mot Grovfjord (2-2) og Lofoten (3-3). Den totale tapsstatistikken lyder ni og to av disse har kommet hjemme mot henholdsvis Ballstad (0-1) og Landsås (1-3). Av den totale målforskjellen på 26-50 har 15 mål blitt scoret på hjemme, mens 13 av de 50 baklengsmålene har kommet her. Det forrige møtet mellom Melbo og Høken ble spilt tilbake i mai og dette endte med en 7-2 seier til de marineblå etter mål av Torjus, Adrian Erlend og Aleksander. I forkant av hjemme-oppgjøret mot Melbo skal Høken spille borte mot Stålbrott/Sortland 2 torsdag 7. september.

Vi ønsker MIL lykke til i bortekampen mot Høken og satser på at de marineblå har med seg tre poeng når de kommer tilbake fra Bleik.