Tap på hjemmebane mot Frigg

Frigg ble for sterke for Melbo, selv etter en hel omgang med en mann mindre.

Melbo IL – Frigg Oslo 0-1 (0-0)
Havfisk Stadion,søndag 2. september 2018
Dommer: Ole Ragnar Knutsen (Beisfjord IL)

0-1 (63. min): Ilir Kukleci

Melbo IL stilte med følgende startoppstilling og innbyttere:

Frigg dominerte den første omgangen på Havfisk Stadion mot Melbo. Bortelaget trillet ball, og skapte flere store sjanser. Toppscorer Vital Curtis Kaba hadde tre store muligheter til å sette ballen i mål, men det ville seg ikke for spissen. Frigg fikk også to mål annulert for off-side, og MIL levde farlig i de første 45 minuttene.

Allerede etter to minutter kom Kabas første mulighet. Fra to meter satte han ballen til side for MIL-buret, etter at ballen lå fri foran mål. I det 13. minutt var Kaba helt gjennom, men alene med MIL-keeper Jegenijs Sazonovs maktet han ikke å omsette muligheten i scoring, og ballen gikk til side for mål. Og bare ett minutt senere satte samme Kaba ballen over fra fem meter etter innlegg fra Friggs venstre side. MIL-forsvaret hang ikke med, og Frigg kunne faktisk avgjort kampen i løpet av det første kvarteret.

Hjemmelaget hadde etter dette muligheter ved Sebastian Karlsen, Thomas Rønning og Karl-Christian Karlsen, men Frigg-keeper Egil Evensen hadde stort sett kontroll.

I 1. omgangs siste ordinære spilleminutt fikk MIL en gavepakke av Friggs Christian Mork. I en frisparksituasjon applauderte han ironisk til dommeren, og fikk gult kort. Fem sekunder senere snakket han på seg sitt andre gule, og dermed rødt kort. De marineblå fikk dermed en hel omgang med en mann mer enn bortelaget, og til pause sto det 0-0 på resultattavla.

MIL kom, naturlig nok, mer med i kampen i 2. omgang, men laget fikk det aldri til å stemme. Det ble mye lange baller, og til dels lite samhandling. De store sjansene uteble, og det siste kvarteret så nesten Melbo litt rådville ut i det offensive spillet.

Kampens eneste mål kom etter en innoverskrudd corner fra Friggs høyre side. Sazonovs gikk ut i feltet, men feilberegnet ballen. På bakre stolpe ventet Ilir Kukleci, som kunne stange ballen i det åpne målet.

Dermed tapte MIL sin tredje kamp for sesongen på Havfisk Stadion, og bortelaget kunne fortjent juble for tre poeng.

Frigg-trener, Magnus Aadland, var en fornøyd mann etter kampen

Frigg-trener Magnus Aadland var naturligvis en fornøyd mann etter kampen, og uttalte til milfotball.no:

«Det er ikke bra for helsa å spille en omgang med en mann mindre. Så lenge vi kun leder med ett mål, så kan hva som helst skje på en dødball i mot. Vi kom hit for å få tre poeng, ikke nok en uavgjort. Nå fikk vi poengene vi ønsket, og i og med at Lyn tapte og Junkeren avga poeng denne runden, så er vi fortsatt med oppe i toppen.»

Thomas Rønning var skuffet etter kampen, men ser frem mot neste mulighet.

MIL-trener Thomas Rønning hadde følgende kommentar til kampen:

«Som forventet ble det en tøff kamp, men vi gjør det også vanskelig for oss selv. Vi blir løpende for mye mellom ball og klarer ikke kommunisere godt nok, og Frigg viser hvor solide de er.»

-Er du mest skuffet over selve tapet eller prestasjonen?

«Skuffelsen ligger både på resultat og prestasjon, men vi ser allerede frem til neste kamp og den kan ikke komme fort nok. Vi rister av oss denne matchen og trenger ei god treningsuke nå.»

Neste kamp for Melbo IL er borte mot Skarp den 8. september kl 14:00 på Skarpmarka Kunstgress.

Alt for MIL!

 

En tanke om “Tap på hjemmebane mot Frigg

  1. Pingback: Sterk seier i nord – Frigg Oslo FK

Kommentarer er stengt.