Tre livsviktige poeng mot SF Grei

Det ble en thrilleravslutning på sesongens siste hjemmekamp mot Grei. I en kamp som Melbo måtte vinne, så var det Torjus Nikolaisen som på overtid kunne sette inn 2-1 til hjemmelaget.

Melbo IL – SF Grei 2-1 (1-0)
Havfisk Stadion, lørdag 20. oktober 2018
Tilskuere: 320
Dommer: Simen Albrigtsen Eilertsen (If Kilkameratene)
Gult kort MIL: Ruben Tollefsen og Jevgenijs Sazonovs

1-0 Einar Haugerud Pettersen (33. min)
1-1 Nikolas Peter Tsiolas (52. min)
2-1 Torjus Nilsen Nikolaisen (90. min)

Melbo IL stilte med følgende lag:

Innbyttere: Jørgen Blix Nicolaysen, Jørn Andersen, Torjus Nilsen Nikolaisen (inn for Eidissen S. Karlsen i 70. min), Aleksander Dahl Christensen, Eirik Pedersen, Even Vikestad Jakobsen (inn for Hansson i 64. min), Thomas Rønning (inn for K-C. Karlsen i 84. min)

De første 20 minuttene av kampen inneholdt ikke de store sjansene til hverken Melbo eller Grei. Begge lag slo både lange og korte pasninger, og første halvdel av 1. omgang ble en jevn affære. Men i det 23. minutt fikk Adrian Pedersen en gigantsjanse. Erlend Robertsen forserte oppover hjemmelagets høyre side før han slo et fint innlegg bak Grei-forsvaret. Adrian Pedersen hadde løpt seg fri på bakre stolpe og mottok ballen alene med Grei-keeper Martin Østland. Dessverre for MIL ble avslutning for dårlig, og ballen gikk høyt over bortelagets mål. Pedersen og Robertsen var forøvrig meget gode i dagens kamp.

Herfra og ut omgangen var det Melbo som eide kampen. Det ble skapt flere store sjanser, og stort sett var det Adrian Pedersen som kom til mulighetene. Blant de største sjansene var et av Pedersens skudd som gikk stang ut, og en heading som gikk i tverrliggeren.

Adrian Pedersen header i tverrligggeren

Selv om det ble brent mange store sjanser, så var det likevel MIL som tok ledelsen i kampen. I det 33. minutt slo Erlend Robertsen en vakker bakromspasning direkte fra frispark til Einar Haugerud Pettersen. Han løp fra Grei-forsvaret, og kunne sette inn 1-0 fra 7-8 meter.

Einar Haugerud Pettersen jubler sammen med lagkameratene etter å ha satt inn 1-0

MIL gikk til pause med en veldig fortjent ledelse, men den kunne og burde vært større.

Da 2. omgang ble blåst i gang gikk det ikke mange minuttene før Grei utlignet til 1-1. I det 52. minutt fikk hvit-trøyene en corner. Innlegget ble først avverget av Jevgenijs Sazonovs, men på returen fikk Nikolas Tsiolas stå helt alene og kunne enkelt sette ballen i nota. En nedtur for hjemmelaget, og de klarte i resten av kampen heller ikke å følge opp den positive første omgangen. Når det er sagt, så skapte ikke Grei så mye heller. Men ved en anledning sov forsvaret til Melbo, og Mohsin Ali Ghous kom alene gjennom. Heldigvis var MIL-keeper Sazonovs ute og forstyrret Grei-spissen slik at lobben hans fra 25 meter gikk til side for mål.

Kristoffer Moss i aksjon

1-1 sto seg utover kampen, og det så lenge ut til at det kun skulle bli ett poeng for MIL. I det 84. minutt fikk Torjus Nikolaisen en stor sjanse fra kloss hold, men avslutningen gikk i nettveggen. Nok en gang så det ut til at den velkjente flyten ikke var med hjemmelaget.

Men så, på overtid hadde Melbo endelig flyt. En dårlig ballberøring av en Grei-forsvarer førte til at innbytter Thomas Rønning stjal ballen 17-18 meter fra Grei-målet. Han la ballen til Torjus Nikolaisen, som bredsidet inn 2-1. Det ble vill jubel både på banen og tribunen, og tre livsviktige poeng var sikret. Målet kan du se i videoen under.

Hovedtrener Thomas Rønning om følelsene på 2-1 scoringen og kampen:

Utrolig deilig. Utrolig sliten i hodet. Men fantastisk følelse at vi har alt i egne hender før siste runde. Nå blir det en spennende uke inn mot lørdag!

Nå gjenstår kun en kamp av årets sesong i 3. divisjon. Alt er fremdeles opp til Melbo IL selv om de ønsker å beholde plassen i divisjonen.

Lørdag 27. oktober klokka 12:00 skal det hele avgjøres i det som kan bli et forrykende lokalderby. Da tar nemlig Sortland IL i mot Melbo IL i Blåbyhallen. Vi håper at flest mulig tar turen for å støtte laget! Alt for MIL!