Videre i NM kvalifiseringen på bekostning av Leknes

Over de siste sesongene har MIL gjort flere forsøk på å ta seg videre fra første runde av NM kvalifiseringen uten å lykkes, men på torsdag brøt de omsider «forbannelsen» og seiret over Leknes i Blåbyhallen. Hovedbilde er tatt av Inger Merete Elven/Bladet Vesterålen.

Leknes – Melbo 0-2 (0-1)
Blåbyhallen, torsdag 15. mars 2018
Dommer: Ole Ragnar Knutsen (Beisfjord IL)
Tilskuere: 100
Gule kort: Ruben Tollefsen (MIL), Erlend Robertsen (MIL), Asadullah Mohammedi (Leknes), Lars Alok Benjaminsen (Leknes)

0-1 (14 min): Adrian Pedersen (straffemål)
0-2 (47 min): Torjus Nikolaisen

Melbo IL stilte med følgende lag

Benyttede innbyttere:
60 min: Mareno Johansen inn for Bendik Rasmussen
69 min: Einar Hansson inn for Johannes Magnussen
90+2 min: Sebastian Karlsen inn for Ruben Tollefsen

De første 20 minuttene av kampen svingte det frem og tilbake med sjanser til begge lag. Leknes hadde en skummel avslutning på mål allerede etter tre minutter, men MILs ny- signerte keeper vartet opp med en kjempegod redning og sørget for at de marineblå unngikk en tidlig kalddusj. Jevgenijs Sazonovs i MIL-buret fortsatte å rydde unna det Leknes kom med og vartet opp med flere kjemperedninger gjennom omgangen. Med 14 minutter på klokka ble Ruben Tollefsen lagt i bakken innenfor Leknes’ sekstenmeter og dommeren pekte på krittmerket. Adrian Pedersen gjorde ingen feil fra krittmerket og sendte de marineblå i ledelsen. Utover omgangen ble det mye Leknes, men MIL spilte seg til flere gode sjanser. Resultatet stod seg forøvrig til pause.

Over i andre omgang smalt det kontant fra MIL. Torjus Nikolaisen avsluttet ett flott Melbo-angrep med å legge på til 0-2 etter bare tre minutters spill. Etter scoringen ble kampbildet mye som i første omgang. Leknes holdt ballen inne på MILs banehalvdel og spilte seg til flere sjanser uten å få uttelling. Melbo skapte også sine sjanser i omgangen og mot slutten fikk både Adrian, Ruben og Torjus muligheten til å øke ledelsen ytterliggere, men det ville seg ikke. Kampen ebbet ut mot fulltid og etter fem minutters tilleggstid var seieren et faktum.

Trener Thomas Rønning hadde følgende å si etter torsdagens kamp:  Vi gjør det vi må, og så vinner vi. Men vi ser at vi har mye å gå på. Vi mangler det meste, men klarer å vinne på en dårlig dag. Vi skal kontrollere spillet mer enn vi er i stand til i dag, men vi er fornøyd med at vi vinner, sier Rønning til blv.no

Medieavdelinga har kåret Jevgenijs Sazonovs til banens beste spiller.

Det er foreløpig ikke kjent hvordan neste runde spilles. Av de andre lagene i regionen tok Lofoten seg videre på straffer mot Skånland (3-1), mens Harstad seiret 3-1 over Grand Bodø. Mer informasjon om dette kommer etter hvert.