Best på Hadseløya

Melbo 2 tok i mot Stokmarknes i siste serierunde mandag kveld. Det endte i et målrikt oppgjør, og nå kan Melbo 2 rykke opp til 4. divisjon.

Med 5-4 seier over Stokmarknes sikret Melbo 2 andre plassen i 5. divisjon. Dette kan bety at Melbo 2 spiller i 4. divisjon neste år. For at dette skal skje må følgende to kriterier oppfylles:

Dersom disse punktene inntreffer vil nemlig ikke vinneren av 5. divisjon, Morild 2, kunne rykke opp til 4. divisjon. Dette fordi man ikke kan ha to lag i samme divisjon.

Spillende hovedtrener for Melbo 2, Einar Hansson, spiller også for MIL i 3. divisjon. Han vil dermed være direkte involvert i begge dramaene som utspiller seg i sesongavslutningen. Hansson var naturligvis fornøyd etter kveldens kamp, og scoret også det viktige 4-3 målet mot Stokmarknes.

Melbo ledet 3-0 til pause, men etter hvilken kom Stokmarknes sterkt tilbake gjennom hat-trick av målmaskinen Johnny Stikholmen. 3-3 sto seg til de siste minuttene. MIL satte da inn 4-3 og 5-3. Johnny Stikholmen scoret sitt fjerde for dagen på overtid, og fastsatte sluttresultatet til 5-4.

Einar Hansson, spillende trener for Melbo 2, sikret 2. plass i 5. divisjon. Nå kan han selv være med på å avgjøre skjebnen for om det blir opprykk eller ikke

milfotball.no stilte Hansson noen spørsmål etter kampen:

Gratulerer med seier i kampen om øya og 2. plass i 5. divisjon. Hvor deilig var denne seieren?

– Takk skal du ha! Tror ikke jeg har vært med på en deiligere seier. Hele plottet er perfekt. Vi jager et potensielt opprykk til 4.div mot erkerivalen Stokmarknes på stillingen 3-3 i det 89.min. Så får vi 4-3 for så 5-3 (+ et trøstemål for dem på overtiden av overtiden). En seier helt der oppe, hvertfall for meg! 

Har sesongen for Melbo 2 gått som forventet?

– Ja, jeg vil si vi har nådd målet. Målet var topp 3, og det kan samtlige av gutta med hånda på hjertet si at vi har oppnådd. Vært litt turbulens i et par kamper, men jeg er stolt over hver enkelt spiller + ikke minst hva Bjørnar og Ivar betyr for laget. De er på hver eneste trening, fikser utstyret, fikser kaffe og er bestandig glad og imøtekommende mot meg og spillerne. Rett og slett to herlige mannfolk! 

Hva er det beste øyeblikket i løpet av sesongen i 5. divisjon?

– Det deiligste øyeblikket for sesongen, som spiller, må være målet jeg skårer idag, men som kollektiv er det definitivt borteseieren mot Høken. Ikke en eneste sjel trodde vi skulle klare det, men vi beviste dem feil. 

Hva har gått galt for MIL denne høsten, og hva må til for at Melbo IL har et lag i 3. divisjon neste sesong?

– Mangel av folk på trening er det i første omgang. Kvaliteten på treningen synker med engang når vi er få folk. Også synes jeg vi går litt imot filosofien vår når vi møter lang som slår langt, vi lar oss påvirke av det og spiller ikke vårt spill. Samtidig må vi bli bedre å spille mot etablert forsvar.

milfotball.no takker Einar for praten og for sesongen i 5.divisjon.

Se den endelige tabellen for 5. divisjon avdeling Vesterålen

Alt for MIL!

Skrevet av Øyvind Risjord