Kun ett poeng hjemme mot Stålkameratene

Det ble mange mål på Havfisk Stadion lørdag 29. september, men dessverre scoret bortelaget like mange som Melbo.

Melbo IL – Stålkameratene 2-3 (0-3)
Havfisk Stadion, lørdag 29. september 2018
Tilskuere: 150
Dommer: Simen Albrigtsen Eilertsen (IF Kilkameratene)

18 Erlend Robertsen KAPTEIN
21 Sebastian Eidissen Karlsen (ut 50. min)
99 Thomas Rønning (ut 74. min)
7 Karl-christian Karlsen

Benken:
Jarle Jakobsen
8 Bendik Hein Nøstdahl Rasmussen (inn 50. min)
9 Kristoffer Ingebrigtsen Moss
10 Torjus Nilsen Nikolaisen (inn 74. min)
17 Einar Hansson (inn 66. min)
22 Aleksander Dahl Christensen
23 Eirik Pedersen (inn 78. min)

Stålkameratene hadde ikke vunnet siden starten av juni (seier mot Melbo IL), og har vært avdelingens svakeste lag siden da. Etter forrige helgs kollaps var det kun tre poeng som gjaldt da gultrøyene gjestet Melbu. Dessverre skulle historien fra Skjervøy-kampen gjenta seg: MIL kommer under med flere mål på hjemmebane mot et antatt svakere lag, og baklengsmålene er situasjoner som rett og slett ikke skal oppstå.

Det første baklengsmålet kom etter 10 minutter da Einar Haugerud Pettersen hadde kontroll på motspiller og ball, men i stedet for en klarering ble ballen skjermet inn mot Jevgenijs Sazonovs, grunnet MIL-keeperens kommunikasjon. Stålkam. sin spiss rakk ballen før Sazonovs, og kunne enkelt sette ballen i mål.

Men kun 7 minutter senere ble Thomas Rønning felt og skaffet straffespark. Adrian Pedersen satte straffen sikkert i mål, og utlignet til 1-1. Frem til dette hadde hjemmelaget vist positivt spill, spesielt på sin høyre side ved Einar Haugerud Pettersen og Erlend Robertsen. Men merkelig nok dabbet MIL av etter utligningen.

Fra 17. spilte minutter og frem til kampens 75. minutt skjedde det egentlig svært lite, sett bort fra målene til Stålkameratene. 1-2 kom på en dødball, mens 1-3 kom etter at MIL-forsvaret så ut til å ha tatt pause fra kampen. Agressiviteten til hjemmelaget var fraværende.

Ikke før Adrian Pedersen scoret sitt andre mål i kampen på straffespark våknet hjemmelaget igjen. Karl-Christian Karlsen fintet forøvrig av et par Stål-forsvarere før han ble felt og skaffet straffen. I det 81. minutt, kun tre minutter etter Pedersens redusering, fikk MIL frispark i farlig posisjon. Kristoffer Moss banket til og traff innsiden av stolpen, men på returen dukket Torjus Nikolaisen opp og satte inn 3-3. Nå Var MIL virkelig på hugget. I løpet av kampens siste 5. minutter hadde laget 3-4 gigantiske sjanser, men det ville seg ikke. Kampen ebbet ut med ett poeng til hvert av lagene, et resultat hverken Stålkameratene eller Melbo kunne være fornøyd med. Men man kan kanskje hevde at dette har vært symptomatisk for begge lag i høst.

For Melbo sin del kunne kampen endt med tre poeng etter en sterk sluttspurt, men når laget gang på gang slipper inn utrolig enkle mål blir det veldig vanskelig. Uten seier i denne kampen blir ikke kampen for tilværelsen i 3. divisjon noe enklere. Det positive er uansett at det ene poenget mot Stålkam. tok MIL over streken igjen, etter å ha falt ned på nedrykksplass etter Korsvolls seier mot Stålkam. forrige runde. Men nå ser det også ut som at Skjervøy har begynt sin sluttspurt. På sine tre siste kamper har laget tatt imponerende 7 poeng, og er med det plutselig inne i kampen om å beholde plassen i divisjonen.

For MIL er det ingen av de fire gjenstående kampene som kan sees på som enkle kamper. Laget må virkelig brette opp ermene og vise at de vil spille 3. divisjon til neste år. Det blir en ulidelig spennende avslutning på sesongen!