Gjenstående kamper for MIL i 3. divisjon

Havfisk Stadion i kveldslys

Av Øyvind Risjord, skrevet 17. september 2018

For Melbo, og resten av lagene i 3. divisjon avdeling 6, gjenstår det seks kamper. Hva skal man kunne forvente av poengfangst, og vil MIL berge plassen?

Harstad IL – Melbo IL (søndag 23.september)
Forrige møte (2. juni): MIL – HIL 3-0

Erlend Robertsen er tilbake mot Harstad

MIL ligger, i skrivende stund, på 10. plass med 20 poeng. HIL innehar 7. plass på tabellen med 32 poeng. Harstad har identisk statistikk på hjemme- og bortebane: 5 seiere, 1 uavgjort og 4 tap. I vårsesongen var det på bortebane HIL hentet poengene, mens gjengangsmelodien i høst har vært seier på hjemmebane. De har i tur og orden slått Korsvoll (1-0), Senja (3-2), Skarp (4-2) og Stålkameratene (5-1) i de siste fire kampene på Harstad Stadion. Gabriel Andersen er toppscorer for klubben med sine 9 mål, og han scoret hat-trick i kampen mot Stålkameratene.

Melbo har på de 7 første kampene i høstsesongen kun tatt 4 poeng, men ligger likevel over streken. Korsvoll følger to poeng bak, mens Skjervøy, Stålkameratene og Sortland henger henholdsvis fire, seks og åtte poeng etter MIL.

Det positive, på nåværende tidspunkt, er at det er kun i høst at MIL har vunnet på bortebane. I tillegg er Erlend Robertsen tilbake (karantene mot Skjervøy), Torjus Nikolaisen spilte sine første 90 minutter på flere måneder i helgen, og Lars Martin Husby kan være aktuell for kamptroppen. Tre spillere med erfaring, og som kan være det som skal til for at MIL kan ta med seg poeng fra Harstad. Det er heller ikke meldt om noen nye skader, som MIL har slitt med hele sesongen. Det ble et tungt tap for Skjervøy i forrige kamp, men er det en gang laget virkelig må tråkke til, så er det denne kampen. Dersom laget klarer å videreføre 2. omgangen mot Skjervøy til Harstad-kampen, så er det muligheter for MIL. Et skår i gleden er at Jevgenijs Sazonovs fortsatt er utilgjengelig i MIL-buret.

Melbo IL – Stålkameratene IL (lørdag 29. september)
Forrige møte (8. juni): Stålkam – MIL 3-2
Stålkameratene har, i likhet med MIL, kun en seier på bortebane i årets sesong. Laget fra Mo har slitt voldsomt, og har sluppet inn hele 74 mål på 20 kamper. De har kun tatt ett poeng i høst (2-2 borte mot Skjervøy), og tapte sist kamp 5-1 borte mot Harstad. Alexander Iversen (11 mål) og Stian Celius Steffensen (10 mål) har tilsammen scoret 72% av målene for Stålkam. Med andre ord, er det noen MIL må passe ekstra på, så er det disse to. Med Melbo IL som barne- og ungdomsklubb vil nok Stian Celius, som alltid, være ekstra tent i dette oppgjøret.

Jevgenijs Sazonovs kan være tilbake mot Stålkameratene

Til denne kampen er Jevgenijs Sazonovs forhåpentligvis tilbake igjen. Han har vært en av Melbos beste spillere i år, og vil være god å ha i kampen mot det omtalte spissparet til Stålkam.

Melbo IL – Fløya IF (lørdag 6. oktober)
Forrige møte (17. juni): Fløya – MIL 4-0
Fløya ligger på 5. plass på tabellen med 37 poeng. De er et lag som i noen kamper har variert resultatmessig. På bortebane har laget de siste tre kampene tatt ett poeng (0-0 mot Finnsnes), men det skal sies at tapene har kommet mot Frigg og Lyn (nr. 1 og 2 på tabellen). Hvis laget vinner sine to kamper før kampen mot MIL, så kan de faktisk være med å kjempe i toppen. Det blir spennende å se hvilken motivasjon Fløya har den 6. oktober på Havfisk Stadion.

Junkeren IK – Melbo IL (søndag 14. oktober)
Forrige møte (24. juni): MIL – Junkeren 2-1
Junkeren ligger på 4. plass med 37 poeng, og er det mestscorende laget i avdelingen. De har scoret imponerende 60 mål på 20 kamper. På hjemmebane har laget 6 seire, 2 uavgjorte og 2 tap. Tapene kom mot Fløya (0-1) og Frigg (0-2), men de har blant annet slått Sortland (14-0), Korsvoll (8-0) og Lyn (5-1). Før MIL-kampen møter Junkeren Skarp (B), Skjervøy (H) og Harstad (B). Med god uttelling på disse kampene vil også Junkeren kunne være med å kjempe i toppen, laget har hvertfall potensialet til dette. Ivar Unhjem er lagets toppscorer med hele 18 mål, og han deler foreløpig 1. plassen på toppscorerlista i avdelingen med Skarps Sondre Flaat.

Melbo IL – SF Grei (lørdag 20. oktober)
Forrige møte (21. juli): Grei – MIL 2-1
Grei startet sesongen med kun 5 poeng på 8 kamper. Det så ut til at Oslo-laget skulle kjempe i bunnen av avdelingen, men så snudde det i sommer. På sine 6 siste kamper står laget med 5 seiere og 1 tap. Tapet kom borte mot Lyn, mens deres to siste kamper har endt med sterke seiere borte mot Finnsnes (2-0) og hjemme mot Senja (1-0). Grei ligger på 6. plass med 32 poeng. Deres fordel er at de er sikre på å bli værende i divisjonen, og kan spille med lave skuldre. Spørsmålet er også for dem hvilken motivasjon de vil ha i sesongens nest siste kamp.

Sortland IL – Melbo IL (lørdag 27. oktober)
Forrige møte (29. juli): MIL – SIL 4-0
For et lokalderby dette kan bli. I verste fall (for MIL) kan kampen ende med at vinneren beholder plassen i divisjonen, mens taperen rykker ned. Det skal sies at det skal mye til for at Sortland skal havne i dette scenarioet. Laget har noen tøffe kamper igjen, og de ligger sist på tabellen med 12 poeng. Men et lokaloppgjør som dette vil bety mye for begge lag, uansett omstendigheter. Sortland har, i sin situasjon alt å vinne. For MIL kan denne kampen bli nervepirrende dersom man ikke på forhånd har sikret plassen.

Beholder Melbo IL plassen i 3. divisjon? Min spådom er ja.

Adrian Pedersen ligger på topp 3 i avdelingen for både gule og røde kort. MIL trenger Adrians kvaliteter, og han bør unngå flere karantener

Hovedtrener for MIL, Thomas Rønning, mener at laget trenger 9 poeng på de siste kampene for å sikre plassen. Jeg er ikke uenig i dette, men tror også at det kan holde med færre enn ni poeng. Korsvoll, som er det nærmeste laget under på tabellen, har ikke bare enkle kamper igjen, mens Skjervøy, Stålkam. og Sortland virker fortapte. En viktig kamp i nedrykksstriden, i likhet med Sortland – Melbo, kan bli siste seriekamp mellom Korsvoll og Skjervøy. Alle lagene under streken har i hele år slitt, og dette kan bli Melbos redning.

Men 9 poeng er fullt mulig å ta, da spesielt i de tre gjenstående hjemmekampene mot Stålkam., Fløya og Grei, pluss bortekampen mot Sortland. Dersom Melbo klarer å stille sitt tilnærmet sterkeste lag (unngå skader og unødvendige karantener) skal og bør laget benytte muligheten til å avgjøre dette selv. Selv om førstkommende kamp, borte mot Harstad, blir tøff, så er det en viktig test for laget. Her må de vise at de ønsker å gi «Alt for MIL». Uten vinnervilje i denne kampen, samt en svak poengfangst i høst, og en begredelig første omgang mot Skjervøy, så kan hodene fort begynne å henge. Som mange trenere har sagt før: «Ingen andre enn deg selv kan hindre deg i å gi 100% innsats på banen.»

Jeg ønsker alle lykke til i en spennende sesongavslutning. Alt for MIL!