Svak 1. omgang ødela for MIL mot Skjervøy

Dette var en kamp som var særdeles viktig for begge lag i jakten på fornyet plass i 3. divisjon. Dessverre ødela de første 45 minuttene av kampen for Melbo IL, og det var bortelaget som stakk av med alle poengene.

Melbo IL – Skjervøy IK 2-3 (0-3)
Havfisk Stadion, 15. september 2018
Tilskuere: 247
Dommer: Kjell Olav Duås (Stokmarknes IL)

Melbo IL startet kampen med følgende 11:

Innbyttere: Jørgen Blix Nicolaysen, Eyasu Abey, Bendik Rasmussen, Kristoffer Moss (inn for Einar Hansson i pausen), Sebastian Karlsen, Aleksander Dahl Christensen, Aleksander Reinholdtsen.

Etter 5-1 tapet mot Skarp forrige helg etterlyste hovedtrener Thomas Rønning at flere måtte stå fram, og før dagens kamp mente han at laget hadde kniven på strupen. Slik så det ikke ut i starten av kampen…

1. omgang
Marerittet av en første omgang startet allerede etter 36 sekunder for hjemmelaget. Skjervøy slo en lang ball i bakrommet til Melbo, og alene med MIL-keeper Jarle Jakobsen satte Ørjan Isaksen kula i mål. Dermed var stillingen 0-1, og MIL fikk en verst tenkelig start. Men det skulle bli verre.

Det virket som den tidlige Skjervøy-scoringen satte hjemmelaget litt ut resten av omgangen. Skjervøy kom til flere store muligheter, og da spesielt på dødball. Bortelaget fikk uforståelig være først på det meste av innlegg, og i det 13. minutt fikk Ronny Olsen være nettopp det. En corner ble headet i mål av Olsen, og det sto 0-2 på Havfisk Stadion. Bare tre minutter senere skjedde det samme, men denne gangen fikk Jarle Jakobsen fistet ballen over.

Hjemmelaget kunne også scoret i 1. omgang, men symptomatisk nok fikk aldri MIL ballen i mål. Et fint angrep etter en halvtimes spill ble bygd opp av Adrian Pedersen. Hans pasning gikk ut til Einar Haugerud Pettersen, som la ballen inn på bakre stolpe til Torjus Nikolaisen. Nikolaisen headet ballen ned til Thomas Rønning, som dessverre banket ballen til side for mål.

Fem minutter senere var de marineblå igjen nære på. Rønning slo et innlegg som Karl-Christian Karlsen akkurat ikke nådde. Hadde Karlsen rukket ballen her hadde det stått 1-2. I stedet skulle det helt på tampen av omgangen stå 0-3. Øyvind Garfjell gjorde seg klar fra rundt 30 meter. De fleste ventet nok et innlegg i 16-meteren, men Garfjell skjøt et lurt skudd på utsiden av muren, og ballen gikk inn nede ved stolperota. Her ble nok MIL-keeperen tatt litt på senga.

De første 45 minuttene ble en krigeomgang, og for MIL var nok Ruben Tollefsen den som sto mest fram.

2. omgang

I pausen ble Kristoffer Moss byttet inn for Einar Hansson i forsøk på å hente opp Skjervøys ledelse. Og det startet bra for Melbo. Den første reduseringen kom allerede etter fem spilte minutter. Einar Haugerud Pettersen slo en lur pasning langs bakken inn till Even Jakobsen. Jakobsen sto helt alene foran mål, og han plasserte ballen sikkert bak Andreas Mortensen i Skjervøy-målet. Med 1-3 så hjemmelaget muligheten for en vellykket snuoperasjon.

I kampens 64. minutt kom den neste reduseringen. Mikael Olsen var først på et hjørnespark, og etter litt klabb og babb gikk ballen i mål. 2-3 ga nytt håp, og MIL skulle jakte videre etter sin utligning.

Adrian Pedersen hadde to minutter etter Olsens scoring et frispark som ble reddet av keeper. Men den største sjansen til utligning var det Torjus Nikolaisen som fikk. Muligheten kom 10 minutter før slutt etter godt forarbeid og innlegg fra Einar Haugerud Pettersen. Fra fem meter banket Nikolaisen til, men utrolig nok fikk en Skjervøy-forsvarer blokkert ballen slik at den gikk over tverrliggeren i stedet for i nettmaskene. Einar H. Pettersen var forøvrig god på sin høyre side, og hadde flere fine forseringer og kvalitetsinnlegg. Skjervøy hadde også sine muligheter til å avgjøre kampen, men de klarte ikke å få ballen i mål i 2. omgang. Men flere mål klarte heller ikke Melbo å score. Kampen endte med 2-3, og Skjervøy kunne juble høylytt over 3 utrolig viktige poeng.

Lagene hadde hver sin omgang. Melbo kunne klart uavgjort, men det var ikke ufortjent at bortelaget vant kampen. Den 1. omgangen ble avgjørende, og nå begynner det å bli en ukomfortabel nedrykksstrid i avdeling 6 i Norsk Tipping-ligaen for MIL.

Thomas Rønning hadde følgende kommentar etter kampen:

«Vi møter ikke opp til kamp. Vi taper alt av dueller, og har for stor strekk i laget. At vi ligger under 3-0 til pause er håpløst. Det var en godkjent 2.omgang med trykk og vilje, der laget begynner å trille kula og har bedre bevegelser. Vi kunne hentet de inn, men klarer det ikke. Skuffende prestasjon sett under ett, men skal ta med 2.omgangen inn mot Harstad-kampen.»

Neste kamp spilles borte mot Harstad søndag 23. september klokken 16:00 på Harstad Stadion.

Les også artikkelen om medisinsk beredskap på MIL sine hjemmekamper. I dagens kamp måtte teamet i aksjon da en Skjervøy-spiller fikk et kutt i panna under oppvarming.