Bunnsolid hjemmeseier over Lekens

Lørdag var det duket for et skikkelig toppoppgjør når daværende tabelltoer Leknes gjestet Havfisk Stadion. Etter å ha sovet litt det første kvarteret, tok hjemmelaget fullstendig over kampen og Leknes ble sendt hjem uten poeng og tre baklengsmål i baggen.

Melbo – Leknes 3-0 (2-0)
Havfisk Stadion, lørdag 10. juni 2017
Dommer: Ole Johan Løvberg Lillebuen
Tilskuere: 250
Gule kort: Ruben Tollefsen (Melbo), Geir Bjørsvik (Melbo), Adrian Pedersen (Melbo), Lars Benjaminsen (Leknes), Nikita Kalinins (Leknes)

1-0 (25 min): Adrian Pedersen (straffemål)
2-0 (31 min): Adrian Pedersen (straffemål)
3-0 (83 min): Johnny Stikholmen

Melbo IL stilte med følgende lag:

Benyttede innbyttere:
58 min: Kristian Dahl inn for Erlend Robertsen
64 min: Einar Hansson inn for Mikyas Abey
64 min: Johnny Stikholmen inn for Torjus Nikolaisen
86 min: Mareno Johansen inn for Adrian Pedersen
88 min: Sebastian Karlsen inn for Thomas Rønning

De første 20 minuttene av kampen tilhørte gjestene fra Leknes, men så våknet hjemmelaget for alvor. Etter et angrep hvor ballen sist var innom en Leknes-spiller, fikk MIL en corner som igjen skulle resultere i to nye cornere. På den tredje corneren ble Yngve Steinum dratt ned i feltet og dommeren pekte på krittmerket.  Adrian Pedersen ekspederer straffen sikkert i mål og sendte hjemmelaget i ledelsen. Knapt ti minutter senere gjentok historien seg. Steinum ble felt, dommeren blåst straffe og Adrian satte ballen sikkert i samme hjørne og dermed stod det 2-0 til hjemmelaget. Melbo fortsatte å trøkke på utover i omgangen, men flere scoringer ble det ikke og lagene gikk til pause på stillingen 2-0.

Over i andre omgang fortsatte Melbo å presse gjestene og spilte seg til flere gode muligheter. Skader har fulgt MIL-laget som et spøkelse denne sesongen og i løpet av omgangen ble både Erlend Robertsen og Mikyas Abey bytte ut med skade. Som innbytter for Erlend kom nylig hjemvendte Kristian Dahl innpå. MIL hadde et godt grep rundt kampen og stod godt imot det gjestene vartet opp med. Det var temperatur på banen gjennom hele kampen og det ble ikke stort bedre for Leknes sin del da Johnny Stikholmen satt punktum for kampen et par minutter før slutt. Med 3-0 på resultattavla var kampen kjørt for Leknes og hjemmelaget tok dermed en bunnsolid 3-0 seier og klatret til andre plass på tabellen. Med 19 poeng på ni kamper ligger Melbo tre poeng bak serieleder Lofoten.

Assistenttrener Geir Bjørsvik hadde følgende å si etter kampen: Selv om det ikke er like vakkert å se på, så holder vi godt unna mot Leknes. Vi holder godt unna, og vi har den kontrollen vi trenger for å dra i land tre poeng.  Leknes kjører kampen de første 20 minuttene. Så scorer vi på straffe, og vi tar så godt som over hele spillet. Kampen sett under ett er det en helt fortjent seier. Vi er nærmere både 4 og 5-0 en Leknes er redusering. Og selv om vi gjør en del bytter i dag, viser dette at vi har en bred og god stall, og vi skal ikke være enkle å slå, sier Bjørsvik til blv.no

Medieavdelinga har kåret Ruben Tollefsen til banens beste spiller.

I neste serierunde reiser de marineblå nedover til Ballstad i jakten på tre nye poeng. Ballstad ligger som nummer fem på tabellen etter ni serierunder og har poengfangst på 14 poeng. Lofot-laget står så langt bokført med fire seiere, to uavgjort og tre tap. To av de fire seierne har kommet på hjemmebane mot Harstad B (6-0) og Medkila (5-0). Den ene uavgjortkampen kom Ballstad kunstgress mot Landsås (3-3) og det ene av de tre tapene kom hjemme mot Lofoten (1-3). På fire hjemmekamper har Ballstad scoret 15 mål og sluppet inn seks. Totalt står de oppført med en målforskjell på 20-13. Sist gang MIL møtte Ballstad borte var i juni 2015 og da gikk de marineblå seirende ut av oppgjøret 1-5.

Vi ønsker MIL lykke til i bortekampen mot Ballstad og satser på at de marineblå har med seg tre poeng når de kommer hjem fra Lofoten.