Uavgjort i Grovfjord

Mandag 5. juni gikk turen til Grovfjord og her skulle MIL reise kjerringa etter uavgjortkampen mot Medkila. Slik gikk det ikke. Etter 90 minutter på helt elendige baneforhold var det andre poengtapet på tre dager dessverre et faktum.

Grovfjord – Melbo 2-2 (0-0)
Sletta gress, mandag 5. juni 2017
Dommer: Knut Børre Walquist (Fotballklubben Landsås)
Tilskuere: 40
Gule kort: Martin Brun (Melbo), Kristoffer Moss (Melbo), Mareno Johansen (Melbo), Sindre Vegard Reinås Brandsegg (Grovfjord), Erling Eriksen (Grovfjord)

1-0 (51 min): Stian Christensen
1-1 (56 min): Yngve Grøm Steinum
2-1 (81 min): Stian Christensen (straffemål)

Benyttede innbyttere:
22 min: Mareno Johansen inn for Einar Haugerud Pettersen
30 min: Markus Kjærvik inn for Mikyas Abey
35 min: Sebastian Karlsen inn for Elias Lockert
70 min: Andreas Brun Pettersen inn for Einar Hansson

Første omgang fortonet seg med et par målsjanser til begge lag. Men ingen uttelling ble det, og 0-0 stod seg til pause.

Over i andre omgang tok Grovfjord ledelsen. 10 minutter ut i omgangen ble en corner headet mot mål. Martin Brun reddet, men dommeren mente ballen hadde vært over streken og godkjente scoringen. Fire minutter senere nettet Yngve Steinum på corner. Kvarteret før full tid fikk Grovfjord straffespark og gikk opp ledelsen 2-1, men Ruben Tollefsen sørget for at MIL fikk med seg et poeng hjem da han utlignet fire minutter senere. Resultatet stod seg ut omgangen og kampen endte 2-2.

Melbo-trener Thomas Rønning hadde følgende å si etter kampen:  Det er alt i alt helt greit at kampen mot Grovfjord ender uavgjort, men vår prestasjon var ikke god nok. En del spillere må gå i seg selv, og det er jeg sikker på at de også vil gjøre. Vi hadde tre gode målsjanser mot Grovfjords to. I andre omgang scoret vi på to av fem sjanser, mens Grovfjord var mer effektiv. Vi møtte et krigerlag som satset mye på fysikken. De spilte på det de var gode på, sa Rønning til blv.no.

Om baneforholdene på Sletta hadde Rønning følgende kommentar:  En forferdelig bane som det ikke gikk an å spille fotball på. Det ble mye poling fra begge lag. Jeg skjønner ikke at banen ble godkjent for spill, men det var jo likt for begge lag. Og den blir kanskje bedre utover i sesongen, sa Rønning til blv.no.

I neste serierunde kommer tabelltoer Leknes på besøk til Havfisk Stadion. Lofot-laget står oppført med seks seiere og to tap etter åtte serierunder. Noe som har resultert i en poengfangst på 18 poeng. To av de seks seierne har kommet på bortebane, mens begge de to tapene har kommet på fremmed gress. Mot Lofoten (1-3) og Morild (1-4) ble det seier, mens mot Medkila (2-0) og Stålbrott/Sortland 2 (3-1) ble det tap. På bortebane har Leknes scoret 8 mål og sluppet inn 7 baklengs. Den totale målforskjellen er 22-10.

Håper så mange som mulig tar turen til Havfisk Stadion lørdag 10. juni for å heie fram gutta våre i jakten på tre poeng. Kampstart kl. 16.00.