Før kampen: Melbo – Finnsnes

Søndagens motstander er Finnsnes IL. Kampen spilles klokken 16:00 på Havfisk Stadion.

Finnsnes IL rykket ned fra 2. divisjon i fjor, og ligger nå på 6. plass i Norsk Tipping-ligaen avdeling 6 med 23 poeng. Grønntrøyene har vært meget gode på hjemmebane i årets sesong, men på bortebane er historien en helt annen (i likhet med Melbo). Kun en av syv kamper er vunnet, mens man har tre uavgjorte og tre tap. Deres første borteseier kom 3. august da Skjervøy ble beseiret 1-0.

Man kan også legge merke til målforskjellen til Finnsnes på bortebane (6-9). Laget scorer under ett mål i snitt, men slipper også inn relativt få mål. Vebjørn Valle Grunnvoll er lagets totale toppscorer med 11 mål, mens tvillingbrødrene Julian og Thomas Aloyseous, Toms Mezs og Jonathan Barlow er kjente navn fra sin tid i Sortland IL. FIL sin forrige kamp endte 1-1 på hjemmebane mot Harstad IL.

Melbo IL har selvtillit etter borteseieren mot Korsvoll, og ligger på 9. plass med 19 poeng. I tillegg er Adrian Pedersen og Ruben Tollefsen nå tilbake fra karantene (gule kort).

På Havfisk Stadion har Melbo statistikken 5-0-2 på sine syv kamper. De to tapene har kommet mot Lyn (2-3) og Senja (0-4), henholdsvis nummer 1 og 2 på tabellen. Med en målforskjell på 17-9 blir det ofte målrike kamper på Melbu (3,7 mål i snitt).

MIL har mange spillere i form, redusert antall skader i forhold til vårsesongen, og hjemmebanefordel. Det ligger an til nok en jevn kamp i 3.divisjon, men vi tror at minst ett poeng blir igjen på Melbu. Resultattipset blir derfor 2-1 til Melbo IL.

ps! Sist møte mellom lagene endte med hele 7-1 til FIL i Finnsnes Idrettspark, noe som må betraktes som et arbeidsuhell. Adrian Pedersen var MILs eneste i denne kampen.

Alt for MIL!