Uavgjort mot Finnsnes

Etter dagens kamp på Havfisk Stadion kunne begge lag bokføre ett poeng etter 1-1 i målprotokollen.

Melbo IL – Finnsnes IL 1-1 (0-0)
Havfisk stadion, søndag 19. august 2018
Dommer: Andreas Bjerkeng (FK Landsås)
Tilskuere: 290
Gule kort MIL: Kristoffer Moss,

0-1 (68. min): Fredrik Lund
1-1 (77. min): Erlend Robertsen (straffe)

Kampen ble en våt fornøyelse ettersom regnet høljet ned under store deler av kampen. Den første omgangen var kort sagt kjedelig for tilskuerne. Det ble mye kriging, balltap, dårlige touch og lange baller fra begge lag. Finnsnes var det laget som hadde ballen mest, men klarte ikke skaffe seg nevneverdige fordeler ut fra sitt spill. Melbo ble presset høyt av grønntrøyene, slik at det mye lange baller og klareringer, og de påfølgende duellene ble stort sett vunnet av bortelaget.

Omgangens første farlighet kom allerede etter fire minutter. Da var det Karl-Christian Karlsen som testet skuddefoten fra ca. 20 meter. Ballen gikk like utenfor FIL-målvaktens høyre stang. Etter 11 minutter tråkket Mikael Olsen over, og seks minutter senere måtte han kapitulere for sin vonde ankel. Bendik Rasmussen kom innpå, og Erlend Robertsen tok Olsens plass i midtforsvaret.

24 minutter ut i kampen fikk Finnsnes en stor mulighet. Etter et innlegg fikk bortelaget avsluttet fra rundt straffemerket, men Sazonovs i MIL-buret fikk slått ballen over til corner. Ti minutter senere var det hjemmelagets tur. Kristoffer Moss stjal ballen 25 meter fra FILs mål og rundet en forsvarer, men avslutningen ble dessverre for svak og gikk til side for kassa.

Omgangens kanskje største sjanse var det Finnsnes som skapte i det 39. minutt da de fikk skutt fra skrått hold på 7-8 meter. MIL-keeper Jevgenijs Sazonovs måtte i aksjon og reddet meget godt.

I pausen la MIL om til to spisser, og prøvde å stå høyere med laget. Dette så ut til å hjelpe for hjemmelaget, uten at det ble noen sjanse-bonanza av den grunn. Finnsnes skapte heller ikke mye, men i det 68. minutt var det de som fikk kampen første scoring. En rask overgang langs deres høyre side endte med et innlegg som Fredrik Lund bredsidet fint i hørnet bak Sazonovs.

Erlend Robertsen scoret Melbos mål på straffe

Heldigvis for Melbo gikk det ikke lang tid før Erlend Robertsen sørget for balanse i regnskapet. 1-1 ble kontrollert satt inn på straffespark i det 76. minutt. Robertsen var selv med å bygge opp angrepet som førte til straffesparket da han spilte fri Ruben Tollefsen i mellomrommet. Tollefsen trillet ballen videre til Karl-Christian Karlsen som tok ballen med seg inn i 16-meteren. Her kastet FIL-forsvarer Toms Mezs seg foran Karlsen uten å ta ballen, og inviterte dermed MIL-spilleren til å løpe i beina hans. Karlsen viste sin rutine, ble taklet, og fikk straffe.

Etter dette var det mest dramatiske som skjedde at Finnsnes-forsvarer Julian Aloyseous pådro seg sitt andre gule for dagen, og han måtte dermed forlate banen i det 78. minutt. Selv med en spiller mer det siste kvarteret av kampen, så klarte ikke MIL å skapte de helt farlige mulighetene. Det ebbet ut med uavgjort og poeng til begge lag, noe som må sies å være helt greit. Det ble, som ventet, en målfattig kamp, men MIL er nok noe skuffet over prestasjonen sin i dag. Det skal likevel sies at Finnsnes gjorde det vanskelig for hjemmelaget i det som må være sesongens våteste kamp.

Neste kamp spilles lørdag 25. august kl. 16:00 borte mot Senja.