De marineblå gjennomførte en laber førsteomgang, men etter en råsterk andre  ble Lofoten sendt hjem poengløse og med fire baklengsmål i bagasjen. Etter onsdagens storseier festet Melbo et godt grep om tabelltoppen.

Dommer: Stein-Viggo Standal (Lødingen IL)
Gule kort: Dalius Kersis (Lofoten), Marchus Strømøy Kajander (Lofoten), Christian Holst (Lofoten), Erlend Robertsen (Melbo)

3-0 (83 min): Ruben Tollefsen
4-0 (90+3 min): Torjus Nikolaisen

Melbo IL stilte med følgende lag:

Benyttede innbyttere:
27 min: Kristian Dahl inn for Thomas Rønning
60 min: Bendik Rasmussen inn for Kristian Dahl

Første omgang var fartsfylt og intens. Publikum på Havfisk Stadion ble vitne til en heftig omgang med to tente lag. Etter en del stillingskrig på midten åpnet kampen seg med sjanser til begge lag. MIL hadde en del muligheter gjennom omgangen, men scoringene lot vente på seg. Lofoten var også farlig frempå ved flere anledninger. Stillingen 0-0 stod seg ut omgangen og lagene gikk i garderobene målløse.

Over i andre omgang satte MIL seg i førersetet og kjørte kampen fra start til slutt. Etter 53 spilleminutter ble det omsider nettsus for hjemmelaget. Et innlegg fra høyre havnet hos Ruben Tollefsen som med den største roen satte ballen kontrollert forbi Kjønsø i Lofot-buret. MIL fortsatte å trykke på etter scoringen og de kunne ved flere anledninger økt ledelsen. Etter 70 minutters spill fikk MIL et frispark på 18-19 meter til sterke protester fra Lofot-spillerne. Erlend Robertsen omsatte dette til mål ved å legge ballen ned i lengste hjørne forbi både mur og keeper. Med 2-0 på resultattavla begynte det og så mørkt ut for gjestene fra Lofoten, og enda mørkere ble det da Ruben satte inn sitt andre for dagen, sju minutter før full tid. Klokka tikket mot et 3-0 tap for gjestene, men tre minutter på overtid fikk de nok et mål i fleisen. Torjus Nikolaisen, som minutter tidligere fikk et mål annullert for offside, satte punktum for det hele ved å sette inn Melbos fjerde. Dette ble det siste som skjedde på Havfisk Stadion og MIL kunne dermed juble for tre kjempeviktige poeng etter en strålende laginnsats i andre omgang.

Medieavdelinga har kåret Ruben Tollefsen til banens beste spiller.

I neste serierunde går turen til Harstad hvor Melbo skal kjempe om tre nye poeng mot bunnlaget Harstad B. Harstad-laget har slitt voldsomt i årets 4. div. og står oppført med kun fire poeng på 13 kamper. Disse poengene kommer etter en seier og en uavgjort kamp. De resterende 11 kampene har endt med tap. De få poengene Harstad-laget har sanket har kommet på nettopp hjemmebane mot Stålbrott/Sortland 2 (6-2) og Landsås (1-1). Målforskjellen på hjemmebane lyder 10-22 og den totale målforskjellen er 11-52. Det forrige møtet mellom MIL og HIL B tilbake i mai endte hele 8-0 til de marineblå.

Vi ønsker MIL lykke til i bortekampen mot Harstad B og satser på at de marineblå har med seg tre poeng når de kommer hjem fra Sør-Troms.