Tilbakeblikk på MIL Fotballskole 2018

Sommerens fotballskole var den sjuende i rekken, og milfotball.no tok en prat med Aleksander Dahl Christensen, hovedansvarlig for fotballskolen. Nederst i artikkelen finner du også et bildegalleri.

– Er du fornøyd gjennomføringen av årets fotballskole?

Må si meg meget fornøyd med årets fotballskole. Det er sjuende året på rad vi kjører dette opplegget, der vi har hatt suksess hvert eneste år. Vi har sett en trasig tendens det siste året, hvor antall påmeldte minker. En påvirkede faktor kan være at det gjennomføres flere fotballskoler i samme tidsrommet i nærområdet. Med dette i bakhodet, var vi både spent og litt nervøs for hvordan årets fotballskole skulle bli. Vi endte opp på nærmere 50 barn og sier oss fornøyd med dette. Tilbakemeldingene fra barn og unge var positive og samtlige fikk tett oppfølging av flinke og blide instruktører fra både a- og b-lag. Komiteen og de frivillige rundt dette «hjertebarnet» i klubben må rettes en stor takk til. De står på og legger ned en fantastisk innsats, år etter år, for å gjøre dette til et innholdsrikt og spennende arrangement. Vi var heldig med været i år og avslutningen med grilling og prisutdeling ble en høydare.

– Hva var hovedfokuset på fotballskolen i år?

Hovedfokuset har ikke endret seg fra de andre årene. Vi har stort fokus på å bygge gode relasjoner med barna. Skape idrettsglede og bidra til læring i hverdagen. Hvem som helst skal kunne delta på vår fotballskole, du skal ikke måtte kunne spille fotball for å være med. Det gjør vår fotballskole til mer en bare fotball.

– Var det mange som deltok for første gang, eller har de fleste deltatt før?

I den yngste gruppa, stiller nok de fleste for første gang. Dette med tanke aldersgrense. Bortsett fra dette var det mange kjente fjes å se.

– Hva synes barna var morsomst utenom selve fotballen?

Min opplevelse var at bumpers er og blir like moro uansett alder. Hvert år har vi like stor pågang og iver etter å få tid nok til å herje i bumpersene i løpet av dagen. Vegvesenet og «Veltepetter» må også nevnes. Det opplevdes blant ungene som kjempespennende og litt skummelt, men mest av alt lærerikt og veldig morsomt.

– Planlegges det fotballskole også til neste år?

Tanker og planer om fotballskole er allerede igangsatt for å kunne tilby et enda mer spennende og nyskapende tilbud til barn og unge der ute.

– Har du ellers noe på hjertet?

Det er vell tredje eller fjerde året på rad jeg har hovedansvaret for denne fotballskolen. Egentlig hadde jeg sagt fra meg jobben i år, men ble overtalt og det angrer jeg ikke et sekund på. Å få være med på å arrangere noe som gir så mye glede og trivsel er givende for meg. Det må sies at jeg har god hjelp i min kjære samboer som deler like mye av jobben som organisator for fotballskolen. Vi jobber sammen og er stolt av fotballskolen på Melbu. Vi setter utrolig stor pris på alle aktører og sponsorer som bidrar til at fotballskolen er blitt slik den har blitt. Med varm og sunn mat fra lerøy (norway seafoods) og Magnussen bakeri som fikser ferske brød hver dag. Nærbutikker som Coop Extra og Rema 1000 som hjelper oss med frukt og grønt. Alle som tar seg tid i en ellers hektisk hverdag, til å hjelpe oss med foredrag og bidrar til ekstra læring i løpet av dagene. Blant tilbakemeldingene jeg mottar fra foresatte, besteforeldre og tilfeldig forbipasserende gjentas spesielt det at «vi» i klubben må holde på denne tradisjonen og hjertebarnet som fotballskolen vår er blitt.

milfotball.no gir en honnør til Aleksander Dahl Christensen, alle instruktører, og klubben for innsatsen.

Alle bilder under er tatt av Aleksander Dahl Christensen og Kristin Grøm.